Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

1989


* 1789 г. – падането на Бастилията
* 1989 г. – съборена е Берлинската стена
Историческият цикъл от 200 години завършва с края на комунизма в Европа
Сензационен роман на Димитър Коруджиев за годината на голямата промяна.
Историята на потомствен френско-руски аристократ, попаднал в капана на комунистическа България, е основата на този невероятен роман. Известният български писател, автор на бестселърите "Градината с косовете", "Домът на Алма", "Фантазия за Сашо Сладура" открива духовното значение на събитията, донесли края на желязната комунистическа система. Чудото на 1989 г. е между изключителните моменти от историята, когато прочути градове, царства, империи са изчезвали внезапно, като че ли с махване на Божията ръка. Как се преплита съдбата на едно потиснато, изгубено в неизвестността човешко същество със сблъсъка на могъщи сили? И може ли да влияе върху тях?
Книгата отговаря на въпроси, които не са задавани досега.
Димитър Коруджиев е роден в София. Бил е редактор в литературните списания "Пламък" и "Съвременник", както и в издателство "Български писател". От 1997 г. до 2001 г. е член на Националния съвет за радио и телевизия.
Участва в дисидентското движение през 1988–1989 г. Основател е на СДС, първата опозиционна партия в България след 45 години комунистическа диктатура. В неговия дом е създаден първият опозиционен вестник – "Демокрация", където води изключително популярна рубрика с политически есета в периода 1990–1997 г. Автор е на 25 книги – романи, сборници с разкази и есета, романи за деца. Негови книги са издавани в САЩ, Германия, Австрия, Русия, Унгария, Румъния, Гърция и др.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1989
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
A World of English 1 - Тетрадка 1 - 7 урок по английски език за 8. клас за ПП
Нели Младенова
Летера
рейтинг:
1%
5,40 лв.
A World of English 1 - Учебник 8 -15 урок по английски език за 8. клас за ПП
Мариета Недкова
Летера
рейтинг:
1%
15,50 лв.
A World of English 1 - Тетрадка 8- 15 урок по английски език за 8. клас за ПП
Нели Младенова
Летера
рейтинг:
1%
5,40 лв.
Challenges 1 - учебник 1 - 5 урок по английски език за 10. клас за ПП
Мария Георгиева
Летера
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Challenges 1 - работна тетрадка 1 - 5 урок по английски език за 10. клас за ПП
Мария Георгиева
Летера
рейтинг:
1%
5,00 лв.