Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Ад - издание 2024

След поредицата български преводи на великата творба, някои закрепени от традицията, предлагаме нова, авторска версия на „Ад“, дело на Кирил Кадийски.



Божествена комедия“ е връхна точка в развитието на средновековната литература и основополагащо произведение за развитието на съвременния италиански език. Преклонението пред гения на Данте остава неизменно един от надеждните ориентири на западното културно мислене.

След поредицата български преводи на великата творба, някои закрепени от традицията, предлагаме нова, авторска версия на „Ад“, дело на Кирил Кадийски. В пространния предговор към изданието проф. Клео Протохристова изказва следната оценка: „Той ни поднася за първи път един не просто незатруднен, а и удоволствен прочит на „Ад“, в който читателят може да се потопи, отдавайки се на динамиката, ритъма и благозвучието на текста, което го доближава до песенността на италианския език, както и непостигано по-рано уподобяване на „сладостния нов стил“.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ад - издание 2024
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Ад
Данте Алигиери
Пан
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Преизподня
Данте Алигиери
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Ад - Данте Алигиери
Данте Алигиери
Кръг
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Ад - Данте Алигиери - меки корици
Данте Алигиери
Кръг
рейтинг:
1%
12,90 лв.
Ад - Данте Алигиери
Данте Алигиери
Колибри
рейтинг:
1%
42,00 лв.