Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Административно правосъдие - бр. 3/2016

Списание Административно правосъдие - бр. 3/2016


Административният договор след въвеждането му в АПК – Кино Лазаров и Иван Тодоров

Злоупотреба с господстващо положение чрез прилагане на ценова преса – Денчо Славов

Решения и определения на ВАС



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Административно правосъдие - бр. 3/2016
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

проф. д-р Кино Лазаров -

Проф. д-р Кино Лазаров е доайен на административното право и процес в България. Той е бил съдия в Плевенския районен съд в продължение на девет години. После завършва редовна докторантура по административно право и административен процес в Института за правни науки при БАН под научното ръководство на акад. Петко Стайнов. През 1969 г. е привлечен като консултант във Върховния съд. От юни 1970 г. до януари 2006 г. е последователно научен сътрудник, старши научен сътрудник II ст. и професор в същия институт. Ръководил е секцията по публичноправни науки на Института за държавата и правото към БАН и едноименния сектор към Единния център по науките за държавата и правото – обединяващ Правния институт към БАН и Юридическия факултет на СУ. Бил е и дългогодишен преподавател в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ и в ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Има неколкократни специализации във Франция, а също и в други държави.

Автор е на над сто научни труда – монографии, учебници, студии и статии. Негови научни съчинения са публикувани във Франция, Германия, Русия, Полша, Чехия и Словакия.

Проф. Кино Лазаров е бил член на комисията по изготвяне на Конституцията. Като такъв той е един от основните радетели за възстановяване на Върховния административен съд в българската правна система. Участвал е в създаването на множество законопроекти. Той е един от основните автори на първия и втория Закон за административното производство (съответно приети през 1970 и 1979 г.), където за първи път в социалистическа държава се въвежда общата клауза за съдебното обжалване, съчетана с някои от основните принципи на административния процес във Франция. Проф. Лазаров е основният инициатор и председател на комисията по изготвяне на сега действащия Административнопроцесуален кодекс. Бил е председател на Комисията за изготвяне и на Административнонаказателен кодекс.

Бил е член на три консултативни съвета по законодателството към Народното събрание.

Носител е на орден „Кирил и Методий“ I степен.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.