Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Американски богове

Американски богове“ е някакво чудо. Геймън е успял да разкаже най-невероятния разказ по най-вълнуващия и правдоподобен начин - въпреки наистина мистичния размах на романа. Това е една важна, същностна книга.

Уилям Гибсън

Американските богове на Нийл Гейман

Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа. Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно.

Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото...



Пронизващи наблюдения, глождеща поезия, които безпощадно прорязват път през гробищата на мъртви богове, на мъртви пари и мъртви чувства... този роман е карта, по която да се върнем назад към зората.

Стивън Ериксън


Готически, понякога смешен, често страшен, постоянно вълнуващ и предизвикателен... „Американски богове“ са осеяни с тайни и магически видения. Те омагьосват всеки, който се е питал защо светът все не е такъв, какъвто мислим, че трябва да бъде. Романът е мощен и увлекателен, макар и да е толкова напрегнат, че понякога читателят се вижда принуден да спре и да отдъхне.

Ню Йорк Таймс

Ако Джак Керуак беше написал „Властелинът на пръстените“, той вероятно щеше да прилича на новия роман на Нийл Геймън... Добре премерено, наситено с действие повествование, изградено чрез прозорлив размисъл за трайната природа на хаоса и отколешните корени и на най-новите ни възгледи и вяра... В този фентъзи-трилър има повече, отколкото ни се струва на пръв поглед.

Орландо Сентинъл

В този роман ще намерите пречистена същността на Щатите... Книгите на Геймън не се вместват в удобни ниши като литература на ужасите или фентъзи, макар че „Американски богове“ съдържа елементи и на двете, както и особености на трилъра и на пътеписа и картини от живота в Средния запад, всичко това майсторски обединено в приключение, изтъкано от митове.

Вашингтон Поуст

Оригинална и всепоглъщаща книга, белязана с неизчерпаемо въображение, живописно пътешествие през Щатите, където пътешествениците са дори по-странни от крайпътните забележителности.

Джордж Р. Р. Мартин

Геймън е съкровищница! Провървяло ни е, че го има!

Стивън Кинг




Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Американски богове
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Нийл Геймън -

Нийл Ричърд Геймън е английски писател на фентъзинаучна фантастика и комикси. Творбите му включват Американски боговеКоралайнСкандинавска митологияThe Sandman и др. Печели многобройни награди, включително ХюгоНебюла и Брам Стокър, както и медалите Нюбери и Карнеги. Той е първият автор, който печели и Нюбери, и Карнеги медали за една и съща творба – Книга за гробището (2008). През 2013 г. Океанът в края на пътя е избрана за Най-добра книга на годината на Националните британски литературни награди.

Свързани продукти
Звезден прах
Нийл Геймън
Бард
рейтинг:
1%
19,99 лв.
Книга за гробището - специално илюстровано издание
Нийл Геймън
Pro Book
рейтинг:
1%
14,99 лв.
М като Магия
Нийл Геймън
Pro Book
рейтинг:
1%
17,99 лв.
Коралайн
Нийл Геймън
Бард
рейтинг:
1%
12,99 лв.
Изкуството има значение
Нийл Геймън
Сиела
рейтинг:
1%
14,90 лв.