Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Анатомия на домашните животни. Том III. Съдова, нервна система и сетивни органи /За студентите по ветеринарна медицина/ Еньовче

Анатомия на домашните животни. Том III. Съдова, нервна система и сетивни органи /За студентите по ветеринарна медицина/

Резюме

Повече
Цена
24,60 лв.
Продуктът не е наличен.
Автор Георги Ковачев и колектив
Издателство Еньовче
Година на издаване 2005

Настоящата книга е третата, последна част от учебника „Анатомия на домашните животни", която не е издавана от преди близо 20 години. Тя включва материала от съдовата /кръвоносна и лимфна/ система, жлезите с вътрешна секреция, нервната система и сетивните органи. Кожата и някои кожни образувания, като млечна жлеза, копито, рога - особено важни за ветеринарната медицина органи, са разгледани също в този том.
За разлика от предишните издания тук е значително разширена теоретичната част, като в учебника са отразени най-новите постижения в областта на макроскопската анатомия в съответствие с настъпилите значителни промени в учебния план и учебните програми, които доведоха до съществени изменения в съдържанието и преподаването по анатомия. Обърнато е сериозно внимание на съдовата, нервната система и сетивните органи при кучето и котката и особено на разположението на съдовете и нервите на крайниците с оглед увеличения брой и значението на тези животни като незаменими приятели и помощници на човека. И в този том, както и в предишните два учебника, отначало се дават общите закономерности в устройството и разположението на отделните органи и системи, съдове и нерви, а след това подробно са описани най-характерните особености и различия за всеки вид животни, в реда, в който са дадени в другите два тома. Латинската терминология и описанието са приведени в съответствие с изискванията на последната /1994 г./ международна ветеринарна анатомична номенклатура /NAV/ приета на поредните анатомични конгреси. Различията в латинските наименования и описанието на някои системи и органи са толкова съществени и специфични, че не позволяват да се използват за подготовка от студентите старите учебници и учебни помагала.
Илюстрациите в учебника са значително увеличени и подобрени в сравнение с предишните издания. Те са заимствани предимно от приложените фигури в Illustrated Veterynary Anatomical Nomenclature /IVAN/, а също от пo-старите и най-новите учебници по анатомия.
Учебникът е предназначен за подготовка на студентите от ветеринарните факултети, но може да се използва като пълноценно помагало и от практикуващите ветеринарни лекари, а също и от други специалисти за справка в ежедневната им работа.
Проф. д-р Георги Ковачев

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)