Financial Times публкува статия за Сиела

“Издателство Сиела се развива като трамплин за ново поколение автори.” – така пише Financial Times в статия, включена в доклад, посветен на икономическото развитие на България.

Издателство Сиела е създадено като специализирана фирма, която има за цел да задоволи нуждата от издания, отразяващи правните реформи, настъпили в България в годините на прехода и приемането на пазарната икономика.

Професионализмът на издателството води до огромен успех и му позволява да разшири дейността си, така че да се превърне във фирмата, която познаваме днес. Сиела е не само лидер в областта на правната литература и софтуер в България, но и процъфтяващ издател на знакова българска и преводна художествена литература. Марката Сиела носи и най-успешната верига родни книжарници.

 Цяло поколение нови български автори са достигнали до своите читатели благодарение на Сиела. Сред тях е и най-продаваният български романист Людмила Филипова.

„Окуражаващо е да видиш, че хората отново четат книги както за удоволствие, така и за да се развиват професионално.” – коментира Веселин Тодоров, изпълнителен директор на Сиела.

Пълният текст на доклада от Financial Times можете да прочетете тук.