Книга под елхата

Нашите деца отлично познават рисуваните герои, но знаят ли, че те са родени в книгите. Знаят ли че преди да се превърне в любимото мече за гушкане - Мечо Пух е живял в голямата гора на А.А Милн ?!

Тъкмо там техният плюшен другар и неговите приятели – Йори, Прасчо, Зайо са герои в приключения, които събуждат фантазията, развиват мисълта и въображението на децата. Книгите разширяват хоризонта. Те помагат на децата да се докоснат до различни култури, човешки взаимоотношения, мечти и емоции.

Ако искате да посеете любов у детето към книгата, представете ги един на друг от най–ранна възраст.

Избирайте внимателно книгите и историите, съобразно с възрастта! И давайте пример! Ако децата виждат родителите си с книга в ръка, много по-често биха избрали нея, вместо компютърните игри.

В следващия месец и в навечерието на Коледа ще ви срещаме с любимите герои от детските книги. Героите, които са ни помагали не само да пораснем, но и да съхраним детето в себе си. До сега…

Затова, когато избирате подарък, изберете книга. Тя ще е най-истинския приятел на детето ви, ще го учи и забавлява, ще го пренася във вълшебни светове и ще остане с него за дълго. Кой знае, може някой ден то да разлиства същата тази книжка със своите деца.

Радио Family и Ciela ви пожелават светла Коледа и ... книга под елхата!