Празнувай словото с промоции в книжарници Сиела -50%

Празнувай словото с книжарници Сиела

Има ни и ще пребъдем благодарение на красивия ни и богат език. Нека почетем Деня на светите братя Кирил и Методий, най-светлия празник - този на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност, на покровители на Европа!

Въпреки че светите братя Кирил и Методий имат отделен празник, всъщност именно те поставят начало и дават посока на будителското дело на славяните, които преди тях „нямаха Книги, но, бидейки езичници, с черти и резки четяха и гадаеха. А след като се кръстиха, принудени бяха да пишат с римски и гръцки букви без порядък“.
И за да изрази убеждението си, че това е невъзможно, Черноризецът дава за пример характерни славянски думи – Богъ, Животъ, Црькъı, Ѩзъıкъ. Заради Бога, Живота, Църквата братята просветители създават славянската Глаголица, за да проповядват чрез нея сред моравските славяни Божието слово. По-късно тя е заменена от по-удобната Кирилица, но и в нея остават 14 букви за характерните звуци на славянската реч. С тази азбука св. Климент отива в Охрид, създава школа и започва да сее просвета и пробуда., Теодора Димова

Личността на Константин-Кирил и личността на Методий във висша степен са съответствали не само на тяхната историческа мисия, но на мисията на цялата старобългарска култура…

Разпространението на християнството от Кирил-Константин и от Методий, и от техните ученици не е било помрачено от опити да се наложи чието и да било политическо господство. Тяхната проповед е била апостолска. Тя е била свързана с преминаване от страна в страна…
Старобългарската култура е легнала в основата на културите на другите православни славянски и някои неславянски страни. В това е нейното огромно общославянско и общоевропейско значение…
, похвални слова от папа Йоан-Павел Втори при обявяването на Светите братя за покровители на Европа през 1980 г.


Празнувай словото със Сиела -50%


На 24 и 25 май в книжарници Ciela и Ciela.com всички налични книги на издателствa CIELA Books и Deja Book ви очакват с -50% по-ниска цена - разгледай ТУК!

Пазаруването в книжарниците ще се осъществява СРЕЩУ ВАУЧЕР, който може да получите в книжарници Ciela или да изтеглите ТУК или да свалите снимката:

Ваучер Сиела -50%
Само в периода 24-25 май доставката на избраните от вас заглавия е 3,99 лв. за цялата страна!

Промоцията НЕ важи за книги в обявени до 24 май 2021 г. промоции, на цена от 5,00 лв. или по-ниска, както и за предстоящи заглавия и книги, издадени при специални условия.

Промоцията важи до изчерпване на складовите наличности на всички обекти и онлайн магазина.

В книжарниците се спазват всички необходими санитарни изисквания и ще се допуска ограничено количество клиенти едновременно, спрямо размерите на обекта.

Промо учебници и помагала -20% Сиела

Само в Онлайн книжарница Сиела на 24 и 25 май с 20% по-ниска цена ви очакват избрани помагала и учебници от издателствата Анубис и Булвест - виж ТУК!