0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
Разширено търсене
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.

Премиера на книга и демонстрации за приготвяне на натурална козметика в книжарница Сиела Витоша

13.12.2017
Премиера на книга и демонстрации за приготвяне на натурална козметика в книжарница Сиела Витоша

На 14 декември от 18:30 ч. в книжарница Ciela Books & Music на бул. Витоша 60 в София ще бъде представена най-новата книга на издателство ВДЪХНОВЕНИЯ – „Натурална козметика приготвена у дома“ от американския автор Ани Строул. Решения на проблеми свързани с красотата и здравите кожа и коса в 150 лесни рецепти, направени от изцяло натурални съставки.

За всеки от нас забързаното ежедневие, липсата на почивка и целодневното замърсяване на кожата са неблагоприятни за здравето и красотата. Знаем, че кожата се чувства пълноценно, когато е обгрижвана с естествени съставки – това е и посланието на Ани Строул: „Ден след ден кожата ми се възстановяваше и в крайна сметка се върна към състоянието на хомеостаза“.

Ани Строул е гримьор и блогър на Lovelyish.com. След дългогодишна употреба на некачествени продукти, тя започва да прави проучванията, свързани с употребата на натурални козметични, както и т.нар. „направи си сам“ (Do it yourself). Експериментира с различни храни, билки и масла и създава множество рецепти за здравословни и натурални продукти, лесни за приготвяне в домашни условия. В книгата Ани Строул представя и предпочитаните от нея онлайн платформи, които могат да се набавят съставки за рецептите.

По време на официалната премиера на книгата „Натурална козметика, приготвена у дома“ ще бъдат демонстрирани някои от по-интересните рецепти на Ани Строул.

„Това е книга за естествената, натурална козметика, която лесно бихме могли да приготвим у дома. Става дума за неща, за които съм сигурна, че много хора биха тествали и приготвяли сами, например мерките кърпички – често тези, които купуваме в магазина, причиняват кожни проблеми, както и на други места, на които се ползват. Предполагам, че при голяма част от хората, както и при мен, те не са средство за почистване, защото са довели до проблеми преди. Да си направим мокри кърпички у дома - лесно и ефективно  е добра идея. Книгата съдържа информация също за домашно направени кремове, слънцезащитни балсами и други продукти.“ разказва Борислава Люцканова, основател на издателството.

Само за посетителите на ciela.com поместваме една от уникалните рецепти от книгата:

СПРЕЙ ЗА ИЗПРАВЯНЕ НА КОСАТА С АЛОЕ И БАДЕМИ
 
1 чаена чаша дестилирана вода
1 супена лъжица гел от алое вера
1 супена лъжица сок от алое вера
1 чаена лъжица бадемово масло

Стоплете вода е малка тенджера на слаб огън. Отстранете от огъня и изсипете в празна аерозолна бутилка. Преди водата да се е охладила, добавете останалите съставки, затворете бутилката и разклатете силно докато се смесят напълно. Оставете да се охлади преди употреба. Напръскайте върху влажна коса преди стилизиране или върху суха коса, за да я освежите и оформите отново. Съхранявайте на хладно сухо място.

Очакваме Ви!

Събитието във Facebook - https://www.facebook.com/events/2002203533392340/Споделете