Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Аз бях лична охрана на Хитлер 1940 - 1945

Не е наличен

Рохус Миш е единсвеният още жив от личната охрана на Адолф Хитлер. Последният войник, напуснал бункера на Фюрера на 2 май 1945 година. Той е сред малцината свидетели, видели с очите си безжизнените тела на диктатора и Ева браун, сгърчени на едно канапе в убежището от бетон и стомана. Тогава есесовецът Рохус е бил на 27 години, а днес е 89-годишен пенсионер, станал неочаквано известен в цяла Германия.
През петте години, прекарани до Хитлер, животът на Миш представлява поредица от кратки истории, любопитни и отблъскващи, но хвърлящи силна светлина върху голямата История. Спомените му са незаменими свидетелства, ако искаме да разберем логиката, подхранвала и вдъхвала живот на Третия Райх. Рохус Миш не е бил идеолог, нито член на нацистката партия. Последвал е Фюрера като мнозина други. Кръгъл сирак, той се е приспособил към случайностите в своя живот.
Озовал се е в центъра на властта, без да е част от нея. Нито твърде близо, нито твърде далеч, този млад есесовец е бил винаги на разположение при всяко изщракване с пръсти.
"Беше мой началник - обяснява той. - С мен беше внимателен и любезен.." Миш и до днес не може да приеме, че Хитлер е убиец. Просто не допуска да е имал някаква вина.
Думите на Миш са студени, лишени от емоция, почти безстрастни. Думи на очевидец, но който нищо не е проумял. Чудовищен в невиността и слепотата си.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Аз бях лична охрана на Хитлер 1940 - 1945
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Всичко на масата
Чарлс Буковски
Фама
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Factotum - Момче за всичко
Чарлс Буковски
Фама
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Плъхове в капан
Слав Бакалов
Фама
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Македонски дневник: Спомени на отец Търпо Поповски
Фама
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Шарл дьо Гол: Мисли и анекдоти
Шарл дьо Гол
Фама
рейтинг:
1%
6,99 лв.