Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Българските свети мъченици

Не е наличен
Разтърсващ роман за падането на България под турско робство

Авторът на "Вратите на Царевец", "Спартак - синът на Медика", "Наследниците на Иван Асен ІІ", "Опустошение", "Пепел от чимшир" и "Жадни сърца".


Краят на ХІV век. Пълчищата на султан Баязид Светкавицата настъпват неудържимо. Българите са по-разединени от всякога и без достатъчно войски цар Иван Шишман не може да даде генерално сражение на нашественика, отчаяно защитава крепост след крепост. Когато безчислените турски орди се изправят пред стените на Търновград, защитниците му, водени от патриарх Евтимий, са готови да умрат, но да не отстъпят.

С майсторски описаните грандиозни битки при Косово поле, Крън, Ловеч, Търновград, Никопол и с брилянтния си сюжет "Българските свети мъченици" е истински епос, който ни разкрива както завоевателния ламтеж на Османската империя, така и подвига на народа за защита на свободата.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българските свети мъченици
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Триумфът на хиените
Иван Тренев
Световна библиотека
рейтинг:
1%
29,90 лв.
Спартак - Синът на медика
Иван Тренев
Световна библиотека
рейтинг:
1%
11,99 лв.
Господарят на кукловодите
Иван Тренев
Световна библиотека
рейтинг:
1%
17,99 лв.
Жадни сърца
Иван Тренев
Световна библиотека
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Един живот с поезията - записки на интелигентстващия елемент
Иван Тренев
ИК Световна библиотека
рейтинг:
1%
14,90 лв.