Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Българското масонство / 1807 - 2007 /

Не е наличен

Наричат масоните „световните кукловоди”. С вековни традиции и велики имена в своите анали масонското братство може би наистина има правото да се счита за двигател на прогреса. Но какво е българското участие в това световно общество и каква е ролята му в духовния и обществения живот на страната?
Професор д-р Недю Недев дава изчерпателни отговори на тези въпроси, като ни запознава с историята, философията и ритуалите на свободните зидари. Той търси корените на масонството в богомилското движение, за да покаже, че идеите му не са чужди на българския дух, а принципите му са общочовешки. Книгата е своеобразна енциклопедия на масонството в България от Възраждането до наши дни. Освен че изброява имената на мнозина известни българи масони и обективните заслуги на братството в хода на българската история, авторът не спестява и редица неудобни въпроси: Какво е участието на масоните в превратите от 19 май и 9 юни? Масони ли са контролирали правителството на Отечествения фронт след 1944 година?
Хулено, отричано, забранявано и отново възстановявано, масонството в България надживява катаклизмите на времето, за да се превърне днес в силен фактор в културния и обществено-политическия живот на страната.
Трудът на проф. Недев е ценно изследване както за историци, социолози, политици, така и за любознателния читател.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Българското масонство / 1807 - 2007 /
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Времена и герои
Недю Недев
Хермес
рейтинг:
1%
13,95 лв.
Людмила Живкова. Александър Фол и другите. Николай Генчев с досие „Дърдорко”
Недю Недев
Труд
рейтинг:
1%
7,99 лв.
Дворцовият преврат срещу Тодор Живков
Недю Недев
Труд
рейтинг:
1%
8,99 лв.
Инж. Георги Вълков - създателят на вестник "Пладне", екзекутиран за сътрудничество със САЩ
Недю Недев
Труд
рейтинг:
1%
12,99 лв.
Антон Прудкин - Човекът смъртник
Недю Недев
Труд
рейтинг:
1%
15,00 лв.