Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Български народни приказки от Македония Deja Book 9789542827726
Български народни приказки от Македония Deja Book 9789542827726
Прелистете книгата

Български народни приказки от Македония

Автор: Слави Ганев
Издателство: Deja Book

Резюме

Колко само истории има в Македония!


Една по една са извирали от всяка тамошна българска душа, една по една са били събирани от самата земя! С тях е пропита тя като собствената плът с кръвта ни още от времената на чичовците Тервелови, дошли на своите коне, заселили се в недрата на планините ѝ, за да я оплодят с рало и семена, донесени от далечен край на света. Покълнали тия семена, пораснали, превърнали се във фиданки, а след векове в стволовати дървеса, в цяла хладна, безкрайна гора. Кой ли не е опитвал да я изсече? Кой ли не е опитвал да я изсуши, ала коренът винаги оставал, винаги избуявал и могъщите корони засенчвали отново всеки злостен кроеж.


Колко само истории живеят в Македония!


Няма друг български предел като нея! Ни един! Още някога, преди години, много братя миладиновци тръгнали да бродят из него, за да дирят песните на своето племе. Една мъничка махала на Струга посетили и там намерили стотици от красотите на съзиданието народно.  • © Слави Ганев, съставител, преразказал по фолклорна приказна проза, народни песни, легенди, предания и мотиви

  • © Кристина Стоянова, художник на корицата

  • © Deja book

  • Отговорни редактори: Благой Иванов, Христо Блажев

  • Редактор: Ганка Филиповска

  • Коректор: Стойчо Иванов

  • Предпечатна подготовка: Надежда Тошева

  • София 2018

  • ISBN 978-954-28-2772-6


Купи с лесна и бърза поръчка.

Повече
Цена

Нормална цена: 24,90 лв.

Наша цена: 19,92 лв.

Свързани продукти
Хитър Петър и Настрадин Ходжа Хитър Петър и Настрадин Ходжа

Нормална цена: 26,90 лв.

Наша цена: 18,83 лв.

Баба Марта и месеците Баба Марта и месеците

Нормална цена: 14,90 лв.

Наша цена: 10,43 лв.

Български народни приказки Български народни приказки

Нормална цена: 27,90 лв.

Наша цена: 19,53 лв.

Автор Слави Ганев
Издателство Deja Book
ISBN 9789542827726
Година на издаване 2018
Корица Твърда корица
Страници 550
Формат 60/90/16
Език български

Хей, шшшт! Тихичко! Тихичко! Чуй що имам да ти шепна. Тая книга е магична! Тя разказва за тайна кутийка. Малко люде знаят де е, малко люде и малко твари на хиляди години, дето помнят света, откакто дядо Господ го е създал от едното нищо. Простичка е кутийката, няма украса, няма и багри по нея. От някой дърводелски чирак е сглобена. Пък е толкова мъничка, напръстник едва събира... ала какво само се крие в нея... Знаеш, нали?

Знаеш, че в нея се таи едно-едничко късче от душата ти. Дори и да забравиш за него, там, където е било с тебе слято, все ще те боли... То е парче земя и мястото, отдето са го откъснали, няма как да бъде вече здраво. Ей тая книга ти разказва за отрязаното, за взетото от теб.
Ще боли навеки, ако не надзърнеш поне за кратко в тайната кутийка. Да полетиш в синевата над Прилеп със Силян Щърка. Да помързелуваш с Ръжде, най-прочутия лентяй, край останките на Дойран. Недалеч от Велес дяволът ще опита да те излъже, не му вярвай! В Струмица поплачи зарад последната битка на Самуил. Пък викни след туй името на красавицата Тентелина в горите недалеч от Охрид. Внимавай да не те изпие с Охридското езеро бабиното петле! Ех, всичко туй е в македонската земя, дала на толкова наши легенди живот.

 

Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест!
     Гоце Делчев

 

Аз съм оръдие само на идеята за освобождението на Македония и обединението на българския народ. Това съм го доказал с целия си живот, като съм пожертвал за тази идея всичко освен живота ми, който случайно е оцелял.

Тодор Александров

 

В отгласа ми Македония нарекох Западна България (както и трябва да се нарича).

 Константин Миладинов

 

Препоръчвам на младите в Македония здраво да държат, че ние сме българи от хиляда години насам.

 Иван Михайлов

 

От един народ създадохме ний два народа. От език един направихме езика два. В името на истината бранехме заблуди. Стар ярем разбивахме. Ковехме нов хомот. На България без жал делехме небосвода. Хвърляхме позор на майка с майчински слова…

 Венко Марковски

5 Книгата
Емил 11.01.2020 г.

Тази книга не е за деца! Дори авторите бяха канени в няколко предавания и казаха, че книгите са страшни и не са за деца! Те са две: "Български народни приказки" и тази "Български народни приказки от Македония" Проучете книгата преди да я купите! :)

1 Съдържанието
Ивайло Миронов 10.12.2019 г.

Моля, имайте предвид, че книгата съдържа текстове, които е възможно да травмират психически не само децата, но и техните родители!
Откровено, не съм очаквал в книга, предназначена за деца, да има описания как майка откъсва главата на детето си, разсича тялото му, изчиства вътрешностите му и го сготвя.
За мен това е недопустимо и шокиращо!
На тези настръхващи описания може да "се насладите" в приказката "Чудната песен на чудната птица", чието заглавие в никакъв случай не предвещава толкова зловещи картини. Публикувана е на стр. 110.
Това бе единствената приказка, която започнах и разбираемо, не дочетох на децата си.

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)