Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Бел Ами

Роман образец за човешките нрави и съдби


Не е наличен

Изумителен разказ за перипетиите, през които минава всяка влюбена душа. Епопея за любовта и нейната разрушителна сила. Роман, подобен на притча, която учи, възпитава и проследява, че животът е една стръмнина. Докато се изкачваш, гледаш към върха и се радваш, но когато стигнеш върха, веднага забелязваш зеещата пропаст и може би това е краят.

Мой скъпи приятелю, за мен влюбеният се заличава от списъка на живите хора. Той оглупява, става идиот, а и нещо повече – става опасен. С мъже, които са влюбени в мен или се преструват, че са такива, аз прекъсвам приятелските връзки – първо, защото са смешни, и второ, те са опасни като бесните кучета. Затова, докато мине тази тяхна болест, ги държа далеч от себе си. За вас любовта е нещо като насищане, а за мен тя е средство, средство за сближаване на душите, което мъжете не признават...

 

За автора

Ги дьо Мопасан е френски писател-натуралист, който е считан за най-големия френски майстор на късия разказ. Mопасан прави дебюта си като поет с „Des Vers“ – „Стихове“ (1880 г.). По същото време той публикува своя шедьовър „Лоената топка“ (1880 г.) в сборника „Soirues de Medan“ – „Медански вечери“ (1880), който е редактиран от Емил Зола. През 80-те години на 19 век Мопасан пише около 300 кратки разказа, шест романа, три пътеписа, и един сборник с поезия. „Пиер и Жан“ (1888 г.) е психологическа скица на двама братя, а най-страховитият му разказ е „Пътешествието на „Орла“ (Le Horla, 1887 г.), в който е обрисувана лудостта и самоубийството. Една от най-известните творби на Мопасан е романът „Бел Ами“ (1885 г.), в който се разказва за безскрупулността на тогавашния политически и журналистически елит. Ги дьо Мопасан е от най-влиятелните автори в световната литература. Той е най-въздействащия френски писател, а творбите му се отличават с психологически, хумористични и сатирични истории, грабващи със силата на своите персонажи. Плетеница от ридания и възторзи, усмивки и сълзи, радости и мъки, обединени от човешкия порив за оцеляване чрез ненакърнимо достойнство.

Едно безмилостно писателско перо, отличаващо се с пестеливост, но и разкриващо рядката дарба на писателя да говори за абсурдите на човешката природа с хумор и ирония.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бел Ами
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Бел-Ами
Ги дьо Мопасан
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Маската и други разкази
Ги дьо Мопасан
Фама +
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Бел ами
Ги дьо Мопасан
Пан
рейтинг:
1%
8,90 лв.
Монт-Ориол
Ги дьо Мопасан
Жар - Жанет Аргирова
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Тъмната страна на Мопасан
Ги дьо Мопасан
Изток - Запад
рейтинг:
1%
17,00 лв.