Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Бьорнстад

BJÖRNSTAD (Book #1)

Copyright © Fredrik Backman, 2016

Published by agreement with Salomonsson Agency

© Любомир Гиздов, превод от шведски

© Дамян Дамянов, художник на корицата

© Сиела Норма АД

София • 2017

ISBN: 978-954-28-2336-0

 

Туп-туп-туп-туп-туп.

Намираме се в Бьорнстад1 в началото на март и все още нищо не се е случило. Петък е и всички просто чакат. Утре юношеският отбор на Бьорнстад Хокей ще играе полуфинал в най-висшата младежка дивизия в страната. Колко ли важно би могло да е това? Не много, разбира се. Ако се случваше някъде другаде.

Туп. Туп. Туп-туп-туп.

Бьорнстад се буди рано, както винаги. Малките градчета трябва да си дават аванс, за да могат да се състезават с останалия свят. Редиците автомобили на паркинга пред фабриката вече са покрити със сняг. С полуотворени очи и полузатворени умове, хората са се наредили на тиха опашка, за да потвърдят съществуването си пред системата за отчитане на работното време. Изтръскват ботушите си от кишата, с погледи, настроени на автопилот, и с гласове като от телефонен секретар, в очакване предпочитаният наркотик – кофеин, никотин или захар – да подейства и да приведе телата им в що-годе изправно състояние поне до първата почивка.

Навън пък тези, които работят в по-големия град отвъд гората, се качват по колите си и блъскат с ръкавици по климатиците, а ругатните им са от онези, които човек би се решил да използва само когато е пиян, на смъртния си одър или седи в твърде студено „Пежо“ твърде рано сутринта.

Ако замълчат, могат да го чуят: туп-туп-туп. Туп. Туп.



Е-книга

Фредрик Бакман е автор на дълбоко човешки романи. Всяка негова творба е внимателно и деликатно написана и ни въвежда в емоционалните светове на хора, които иначе навярно бихме подминали в реалния живот. 
„Бьорнстад“ е неговият неоспорим шедьовър.
New York Journal of Books

Какво означава един отбор за малък град насред гората?
Какво означава спортът за едно семейство?
Какво означава един-единствен мач за хора, които се борят за оцеляването си?

Всичко. Означава чисто и просто всичко.

Хората казват, че Бьорнстад е умиращ град. Разположен дълбоко в гората, той бавно се смалява и притихва. Но там долу край езерото силни светлини огряват една ледена пързалка. И точно заради нея жителите на града вярват, че утре ще е по-добре от днес. Младежкият хокеен тим е на полуфинал – ако спечелят първенството, Бьорнстад отново ще получи шанс да се развива. Всички надежди и мечти сега лежат на раменете на шепа безстрашни тийнейджъри с пламък в очите.

И точно това напрежение избива в акт на насилие, който разтърсва всички. Предопределената приказка за героите от малкото градче, които надскачат себе си и очакванията на цялата нация, не отвежда вън от гората.

„Бьорнстад“ е голям роман за малко място с красиви мечти, както и за ужасните неща, които правим понякога, за да успеем. Той е сага за спорта и семейството и за това докъде сме готови да стигнем, за да предпазим децата си. И за смелостта, която е нужна, за да се изправиш срещу всичко, за което си мечтал – и да кажеш истината, независимо от последствията. Независимо от всичко.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Бьорнстад
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Фредрик Бакман -

Карл Фредрик Бакман е роден на 2 юни 1981 г. в СтокхолмШвеция. Израства в Хелсингбори

Фредрик Бакман е своеобразен феномен в световната литература. В рамките едва на 5 години – първият му роман „Човек на име Уве” излиза на шведски през 2012 г. – писателят успява да спечели милиони фенове във всички краища на света. У нас Бакман е добре познат както с книгата и филма по нея „Човек на име Уве”, така и с останалите си романи, които са начело в класациите за най-продавани книги месеци наред след излизането си: „Баба праща поздрави и се извинява”, „Брит-Мари беше тук” и „Бьорнстад”, а също и новелата „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг”.

Свързани продукти
Човек на име Уве - Ново издание
Фредрик Бакман
Сиела
рейтинг:
100%
15,90 лв.
Е-книга
Е-книга Човек на име Уве
Фредрик Бакман
Сиела
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Е-книга
Е-книга Баба праща поздрави и се извинява
Фредрик Бакман
Сиела
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Брит-Мари беше тук - Фредрик Бакман
Фредрик Бакман
Сиела
рейтинг:
100%
16,90 лв.
Е-книга
Е-книга Брит-Мари беше тук
Фредрик Бакман
Сиела
рейтинг:
1%
11,00 лв.