Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Декамерон

Не е наличен

Безнадежден е всеки опит да се претеглят новелите на Декамерон във везните на някаква нравствена конструкция, да бъде открит стриктен нравствен принцип, на който да се подчинят стоте разказа. Бокачо показва богатството на човешката душа - добра и лоша, разнообразните ситуации - щастливи и нещастни, в които може да бъде поставен човек, различните решения - справедливи и несправедливи, на човешката воля. Тук рядко се чувства одобрението или неодобрението на автора, неговата позиция лежи под фактурата на изобразените събития и герои и той просто иска да ни покаже какъв е човекът, като ни остави пълната свобода да го съдим, одобряваме или просто съзерцаваме: ессе hоmо, ето човека!
Исак Паси



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Декамерон
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Елегия на Мадона Фиамета
Джовани Бокачо
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Декамерон
Джовани Бокачо
Дамян Яков
рейтинг:
1%
6,80 лв.
Житие на Данте
Джовани Бокачо
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Декамерон - Библиотека на ученика - Световна класика
Джовани Бокачо
Скорпио
рейтинг:
1%
6,30 лв.
Декамерон - Джовани Бокачо
Джовани Бокачо
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
60,00 лв.