Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-10%
Е-книга
Е-книга Да сътвориш Франкенщайн Емас 9789543574742

Е-книга Да сътвориш Франкенщайн

Автор: Елиа Барсело
Издателство: Емас

Резюме

Книгата е удостоена с Националната награда на Испания за роман на 2019 г. за млада публика!


Вълнуващият юношески роман „Да сътвориш Франкенщайн“ на Елиа Барсело


Всичко започва с един стар шкаф под стълбището на една стара къща...

Кой век ще победи – XXI-ви с отговорността на всеки към неговото дело и с правото на щастие на всяко човешко същество или XVIII-и с липсата на съпричастност към различните? • Оригинално заглавие: El efecto Frankenstein, Elia Barceló;

 • Превод от испански: Боряна Цонева;

 • Дизайн на корицата: Златина Зарева.
Повече
Файлове
Цена

Нормална цена: 10,00 лв.

Наша цена: 9,00 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android устройства
 • Apple устройства
 • PC/Mac

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Да сътвориш Франкенщайн Да сътвориш Франкенщайн

Нормална цена: 13,00 лв.

Наша цена: 11,70 лв.

Автор Елиа Барсело
Издателство Емас
ISBN 9789543574742
Година на издаване 2020
Корица Електронна книга
Страници 199
Формат Epub/Mobi
Език Български

Нора е срещнала случайно красив младеж, Макс, в карнавален костюм – нали в този период на годината има карнавал! Заинтригувана, тя тръгва след него – младежът стига до старата къща и влиза в ... стария шкаф под стълбището. В дъното на шкафа зее дупка, водеща към улица с карети и странно облечени хора. Докато се усети, Нора е попаднала в XVIII век.

В това време студент по медицина, затънал сред прашните книги на алхимици и вещери, обсебен от мисълта да създаде жива материя от мъртва, съшива главата на починал професор към тялото на обесен чирак.

Нора е открила Макс. Но пътят назад, към нейния XXI век, е затворен. Макс е удивен от независимия характер на момичето, от невероятните ѝ познания, Нора е възхитена от неговото чувство за дълг и достойнство. Пред нейната любов няма бариери, но Макс – аристократът Максимилиан фон Кюрзингер – трябва да се пребори с предразсъдъците на века, за да узакони своята любов.

В това време опитният материал на студента по медицина отваря очи: от мъртвата плът се е родил Франкенщайн, човекът чудовище. А студентът, ужасен от творението си, избягва и изоставя своето създание. Макс и Нора намират съществото и започва борбата на възгледи за неговото възприемане.

Елиа Барсело е едно от големите испански имена в литературата за млада публика. Нейните книги са преведени на над 20 езика и удостоени с множество литературни награди.

Откъс от романа „Да сътвориш Франкенщайн“

Отвори очи в мрак, в който проникваща през полуотворена щора светлина рисуваше оранжеви ивици по стената. Не знаеше къде се намира и за момент почувства, че се задушава, изплашен, че както таванът над него, така и всичко наоколо в стаята му са абсолютно непознати.

Стисна отново очи. Понякога ставаха такива неща, а след секунди всичко отново си идваше на мястото и нещата се изясняваха от само себе си. Отвори ги пак, бавно, сякаш предоставяше на ума си шанс да се задейства и да му даде търсения отговор.

Нищо. Беше все така в пълно неведение къде е и защо се е събудил тук, вече по тъмно. Дали вечерта не бе прекалил с пиенето и някой от компанията не му бе предложил да пренощува при него?

Надигна се рязко и остана седнал на леглото с усещането за тежест в гърдите, която, ако не беше ужас, то поне много приличаше на такъв. Нищо не помнеше от предишната вечер. Нищичко. В ума му зееше черна дупка, пустош, абсолютна празнота.

Объркан, се заоглежда: беше лежал върху някакво подобие на дюшек, отвратителен, целият на петна, чийто произход би предпочел да не знае, а около него помещението бе в пълна разруха: олющени стени, проядено от червеи черчеве на прозореца, стъклото – счупено на много места, като че години наред са го замеряли с камъни; по пода се търкаляха останки и хартии във вече почти неопределими цветове, понеже оранжевата светлина постепенно бе отслабнала и сенките се трупаха в ъглите на тази порутената къща.

Какво ли му се бе случило, та да се събуди тук? Някой го беше нападнал? Банда крадци му бе връхлетяла, а после, мислейки го за мъртъв, го бяха оставили да лежи безпаметен?

Внимателно си опипа главата. Малко го болеше, но това бе най-обикновено главоболие, изглежда нямаше контузии на черепа. Нави ръкавите на ризата, за да си огледа ръцете, и в синкавия полумрак не различи нито петна от кръв, нито драскотини или синини. Краката също не го боляха.

Прокара длани по гърдите си и през плата на доста места напипа грапавини, подобно на белези от рани, но като ги натисна, не почувства нищо, нито болка, нито парене, нито какъвто и да било дискомфорт. Може би отдолу имаше втора дреха, която е била кърпена с парчета, съшити с дебел и груб конец?

Мислеше да си свали ризата и да провери, но тъмнината вече бе почти непрогледна, а и беше студено, та реши да излезе оттук, да се прибере у дома и когато се почувства в безопасност в стаята си, да светне лампата, да поиска вода, за да се измие, да се съблече гол и да проучи внимателно, педя по педя, тялото си.

Да си бъде в стаята. Да се прибере у дома.
Къде живееше?
Отново черната дупка.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Успешно завършени поръчки на сайта Ciela.com се обработват в рамките на 3 работни дни или повече, в зависимост от натовареността на електронната книжарница и спецификата на избраните продукти(за музика, учебници и др. е възможно допълнително забавяне)

Няма техническа възможност за добавяне или премахване на продукти, във вече завършени поръчки.

Няма техническа възможност за сливане или обединяване на поръчки.

При предварително платени поръчки (с карта, по банка или epay), както и за поръчки с доставка до АПС, няма техническа възможност за опцията "Преглед" на пратката.

След успешно завършване на поръчка, молим да запишете номера на заявката си (номерата на поръчките започват с 300.....).

В случай, че не получите мейл, не се притеснявайте - имате ли номер, значи поръчката Ви е постъпила в системата ни.

 

ВАЖНО! За всички поръчки направени по време на промо кампания -50% на Ciela.com!

Срокът за доставка на поръчките, направени по време на промо кампанията -50% на Онлайн книжарница Сиела - Ciela.com, е до 20 РАБОТНИ дни, след приключване на промоцията! Този срок може да бъде удължен допълнително в зависимост от поръчаните продукти и натовареността на електронната книжарница.
По възможност, молим да не правите спешни поръчки, защото не гарантираме тяхното изпълнение в по-ранен срок от обявения. Имайте предвид че няма техническа възможност за добавяне или премахване на артикули от вече завършени поръчки. Няма възможност за обединяване или сливане на поръчки и всяка поръчка се обработва и доставя по отделно и по етапно, според реда си на постъпване.

Имайте предвид, че обработката на огромният обем от поръчки, понякога ни възпрепятства да отговаряме на всички телефонни обаждания.

В случай, че не можете да се свържете с нас по телефона, пишете ни на shop@ciela.com и при първа възможност ще Ви върнем отговор.

Заявената за покупка стока се доставя за сметка на Клиента на посочения от него "адрес за доставка" с куриерска фирма "Спиди". С Еконт на този етап работим само до офис и Еконтомат. Срокът на доставка може да бъде удължен до 30 дни от деня на поръчката в случай на:
- провеждани от CIELA.COM кампании, свързани с продажба на по-ниски цени, на предлагани стоки;
- при поръчка на учебници, учебни тетрадки и други учебни пособия;
- в случай, че поръчаната стока не е налична на склад;
- при дадени от Клиента неверни данни, необходими за доставката;
- при невъзможност за връзка с Клиента;
- форсмажорни обстоятелства, независещи от CIELA.COM.


Възможно е забавяне и в случаи, в които поради обема, естеството на поръчката и/или непредвидени обстоятелства се налага по-дълъг срок за доставка, за което Клиентите следва да бъдат уведомени своевременно.
Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида ѝ и транспорта.
Молим да се възползвате от опцията ПРЕГЛЕД, за да се уверите, че продуктите са в добър търговски вид.

За доставките си Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт. Средната стойност на доставката е около 4.00 лв, тази сума може да варира според наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес. Пример: Ако поръчате една обикновена книга с меки корици до офис в София, доставката може да е 3.5 лв, но ако поръчате 10 книги с твърди корици до адрес в Ямбол, доставката може да надмине 10 лв.

При нас може да поръчате до офис на Еконт, до Еконтомат (денонощен автомат за пратки на Еконт), до офис на Спиди, до АПС на Спиди и до адрес, като доставките до адрес се извършват само със Спиди. Също така изпълняваме поръчки до чужбина, като за доставката ползваме услугите на Български пощи.

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. (Не важи за поръчки извън България и поръчки съдържащи електронни книги.)

Поръчки, направени извън промо кампания, се обработват и изпращат в срок до 3 работни дни, след като поръчката е преминала в статус "Подготовка". Клиентът бива уведомен, чрез мейл, за промяната статуса на поръчката си.

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката или предаването на Вашата поръчка.
Тя съответства на документа Касов бон/Касова бележка. За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Благодарим за разбирането! Приятно пазаруване!
Екипът на Ciela.com

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android устройства
 • Apple устройства
 • PC/Mac

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Елиа Барсело е сред най-талантливите и четени писателки на Испания, автор на романа „Да сътвориш Франкенщайн“, в който умело свързва минало и настояще, преплита привидно невъзможно съдбата на студентка по медицина от нашия век с тази на създателя на известното чудовище

Елиа Барсело е родена през 1957 г. в Аликанте. Изучавала е испанска и англо-германска филология. Живее в Инсбрук, Австрия, където преподава испанска литература в университета. Тя пише в различни жанрове и това е причината да е наричана „Дамата на множеството светове“.

Барсело е смятана за една от трите от най-важните писателки на испански език в жанра научна фантастика. Книгите й са преведени на повече от деветнайсет езика и удостоявани с куп национални и международни отличия.

„Случаят с жестокия художник“, „Корделуна“, както и „Да сътвориш Франкенщайн“ са носители на престижната награда „Едебе“ за юношеска литература.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)