Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Е-книга
Е-книга Да сътвориш Франкенщайн Емас 9789543574742

Е-книга Да сътвориш Франкенщайн

Автор: Елиа Барсело
Издателство: Емас

Резюме

Книгата е удостоена с Националната награда на Испания за роман на 2019 г. за млада публика!


Вълнуващият юношески роман „Да сътвориш Франкенщайн“ на Елиа Барсело


Всичко започва с един стар шкаф под стълбището на една стара къща...

Кой век ще победи – XXI-ви с отговорността на всеки към неговото дело и с правото на щастие на всяко човешко същество или XVIII-и с липсата на съпричастност към различните? • Оригинално заглавие: El efecto Frankenstein, Elia Barceló;

 • Превод от испански: Боряна Цонева;

 • Дизайн на корицата: Златина Зарева.
Повече
Файлове
Цена
10,00 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Автор Елиа Барсело
Издателство Емас
ISBN 9789543574742
Година на издаване 2020
Корица Електронна книга
Страници 199
Формат Epub/Mobi
Език Български

Нора е срещнала случайно красив младеж, Макс, в карнавален костюм – нали в този период на годината има карнавал! Заинтригувана, тя тръгва след него – младежът стига до старата къща и влиза в ... стария шкаф под стълбището. В дъното на шкафа зее дупка, водеща към улица с карети и странно облечени хора. Докато се усети, Нора е попаднала в XVIII век.

В това време студент по медицина, затънал сред прашните книги на алхимици и вещери, обсебен от мисълта да създаде жива материя от мъртва, съшива главата на починал професор към тялото на обесен чирак.

Нора е открила Макс. Но пътят назад, към нейния XXI век, е затворен. Макс е удивен от независимия характер на момичето, от невероятните ѝ познания, Нора е възхитена от неговото чувство за дълг и достойнство. Пред нейната любов няма бариери, но Макс – аристократът Максимилиан фон Кюрзингер – трябва да се пребори с предразсъдъците на века, за да узакони своята любов.

В това време опитният материал на студента по медицина отваря очи: от мъртвата плът се е родил Франкенщайн, човекът чудовище. А студентът, ужасен от творението си, избягва и изоставя своето създание. Макс и Нора намират съществото и започва борбата на възгледи за неговото възприемане.

Елиа Барсело е едно от големите испански имена в литературата за млада публика. Нейните книги са преведени на над 20 езика и удостоени с множество литературни награди.

Откъс от романа „Да сътвориш Франкенщайн“

Отвори очи в мрак, в който проникваща през полуотворена щора светлина рисуваше оранжеви ивици по стената. Не знаеше къде се намира и за момент почувства, че се задушава, изплашен, че както таванът над него, така и всичко наоколо в стаята му са абсолютно непознати.

Стисна отново очи. Понякога ставаха такива неща, а след секунди всичко отново си идваше на мястото и нещата се изясняваха от само себе си. Отвори ги пак, бавно, сякаш предоставяше на ума си шанс да се задейства и да му даде търсения отговор.

Нищо. Беше все така в пълно неведение къде е и защо се е събудил тук, вече по тъмно. Дали вечерта не бе прекалил с пиенето и някой от компанията не му бе предложил да пренощува при него?

Надигна се рязко и остана седнал на леглото с усещането за тежест в гърдите, която, ако не беше ужас, то поне много приличаше на такъв. Нищо не помнеше от предишната вечер. Нищичко. В ума му зееше черна дупка, пустош, абсолютна празнота.

Объркан, се заоглежда: беше лежал върху някакво подобие на дюшек, отвратителен, целият на петна, чийто произход би предпочел да не знае, а около него помещението бе в пълна разруха: олющени стени, проядено от червеи черчеве на прозореца, стъклото – счупено на много места, като че години наред са го замеряли с камъни; по пода се търкаляха останки и хартии във вече почти неопределими цветове, понеже оранжевата светлина постепенно бе отслабнала и сенките се трупаха в ъглите на тази порутената къща.

Какво ли му се бе случило, та да се събуди тук? Някой го беше нападнал? Банда крадци му бе връхлетяла, а после, мислейки го за мъртъв, го бяха оставили да лежи безпаметен?

Внимателно си опипа главата. Малко го болеше, но това бе най-обикновено главоболие, изглежда нямаше контузии на черепа. Нави ръкавите на ризата, за да си огледа ръцете, и в синкавия полумрак не различи нито петна от кръв, нито драскотини или синини. Краката също не го боляха.

Прокара длани по гърдите си и през плата на доста места напипа грапавини, подобно на белези от рани, но като ги натисна, не почувства нищо, нито болка, нито парене, нито какъвто и да било дискомфорт. Може би отдолу имаше втора дреха, която е била кърпена с парчета, съшити с дебел и груб конец?

Мислеше да си свали ризата и да провери, но тъмнината вече бе почти непрогледна, а и беше студено, та реши да излезе оттук, да се прибере у дома и когато се почувства в безопасност в стаята си, да светне лампата, да поиска вода, за да се измие, да се съблече гол и да проучи внимателно, педя по педя, тялото си.

Да си бъде в стаята. Да се прибере у дома.
Къде живееше?
Отново черната дупка.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Елиа Барсело е сред най-талантливите и четени писателки на Испания, автор на романа „Да сътвориш Франкенщайн“, в който умело свързва минало и настояще, преплита привидно невъзможно съдбата на студентка по медицина от нашия век с тази на създателя на известното чудовище

Елиа Барсело е родена през 1957 г. в Аликанте. Изучавала е испанска и англо-германска филология. Живее в Инсбрук, Австрия, където преподава испанска литература в университета. Тя пише в различни жанрове и това е причината да е наричана „Дамата на множеството светове“.

Барсело е смятана за една от трите от най-важните писателки на испански език в жанра научна фантастика. Книгите й са преведени на повече от деветнайсет езика и удостоявани с куп национални и международни отличия.

„Случаят с жестокия художник“, „Корделуна“, както и „Да сътвориш Франкенщайн“ са носители на престижната награда „Едебе“ за юношеска литература.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)