Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Е-книга
Е-книга Добри съпруги Сиела 9789542834328

Е-книга Добри съпруги

Автор: Луиза Мей Олкът
Издателство: Сиела

Резюме

Подарете си красивото издание с нов превод на „Добри съпруги“, продължението на „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът


„Добри съпруги“ продължава историята от „Малки жени“, като предава деликатно на младите моралните ценности от по-прости и по-смирени времена, които имат своето достойно място и в наши дни. • Оригинално заглавие: Good Wives, Louisa May Alcott;

 • Превод: Евелина Пенева;

 • Дизайнер на корица: Фиделия Косева.


Повече
Файлове
Цена

Нормална цена: 11,00 лв.

Наша цена: 8,80 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Автор Луиза Мей Олкът
Издателство Сиела
ISBN 9789542834328
Година на издаване 2021
Корица Електронна книга
Страници 191
Формат Epub/Mobi
Език Български

 

Продължението на „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Времето лети и животът на всички от семейство Марч се променя неусетно. Момичетата скоро ще напуснат уютното гнездо на родния дом и ще полетят като волни птички по света. Всяка от тях има своите мечти и е готова да се изправи пред ред предизвикателства, за да ги постигне.

Мег, Джо, Бет и Ейми имат обичта си една към друга и подкрепата на близките си, но трябва сами да се научат как да бъдат нещо различно от дъщери и сестри – а именно добри съпруги на мъжете, които са спечелили сърцата им със своята всеотдайна любов.

Романът „Малки жени“ и продължението „Добри съпруги“ са от онези вечни класики, които се предават от поколение на поколение, от майка на дъщеря, между сестри и най-добри приятелки

Прочетете откъс от „Добри съпруги“

СЛУХОВЕ


Най-добре ще е да се заемем с ширещите се приказки за семейство Марч, щом искаме да започнем начисто и да се появим спокойни на сватбата на Мег. Освен това ще си позволя да направя уговорката, че ако на някои от възрастните читатели „любовните трепети“ в историята им идват множко – страхувам се, че така ще им се стори, затова пък не очаквам подобни укори от страна на младите, – то само мога да им отвърна с думите на госпожа Марч: „Какво друго да очаквате, след като у дома имам четири весели момичета и шеметен младеж за съсед?“.

Изминалите три години са донесли някоя и друга промяна в тихия семеен дом. Войната е завършила и господин Марч е в безопасност у дома, посветил се е на книгите си и на малката енория, която го счита за свой пастир по призвание и по благодат. Той е скромен, начетен, богат на мъдрост мъж, а мъдростта превъзхожда учението, също на оная щедрост, според която всички хора са „братя“, и благочестивост, която облагородява и възвисява характера.

Бедността и непоклатимата почтеност му пречеха да постигне по-сериозни светски успехи, затова пък неговите човешки качества привличаха към него възхищението на мнозина с лекотата, с която сладките треви привличат пчелите, а той естествено им даваше меда, в който житейските изпитания, преживени през неговите петдесет години, не бяха допуснали и една капчица горчивина. Сериозните младежи намираха сивокосия учен толкова млад по сърце, колкото бяха самите те. Сериозните и угрижени дами инстинктивно му споделяха съмненията си, сигурни, че у него ще срещнат, предложена с най-голямо внимание, съпричастност и най-мъдър съвет. Грешниците изповядваха греховете си на този чистосърдечен възрастен мъж и получаваха както порицанието, така и спасението. Даровитите намираха в негово лице другар. Стремящите се към успеха съзираха искрите от стремления, които бяха по-благородни от техните, и дори материалистите признаваха, че убежденията му имат своята красота и основание, макар подобни убеждения да „не дават отплата“.

На хората, които не принадлежаха към този дом, им се струваше, че петте енергични жени ръководят живота в къщата и в много отношения това беше именно така, но тихият образован мъж, който седеше сред книгите си, все така си оставаше глава на семейството, съвестта на дома, негова котва и източник на утеха. Към него именно винаги се обръщаха заетите, притеснени жени в бурни моменти и откриваха в негово лице съпруг и баща в най-истинския смисъл на тези свещени думи.

Момичетата поверяваха сърцата си на майка си, а душите си на своя баща и на двамата си родители, които живееха и вярно се трудеха за тях, даваха обич, която растеше с времето и ги обвързваше нежно ведно със сладка връзка, която придаваше благослов на живота и надмогваше смъртта.

Госпожа Марч беше пъргава и сърдечна, макар и доста посивяла от времето, когато я видяхме за последно. Точно в този момент дотолкова беше погълната от делата на Мег, че болниците и домовете, които все още бяха пълни с ранени „момчета“ и войнишки вдовици, несъмнено изпитваха липсата на майчинските ѝ мисионерски посещения.


Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Луиза е втората дъщеря в семейството на американските учители Еймъс Бронсън Олкът и Абигейл Мей Олкът.
Родена е в Джърмантаун, който е част от Филаделфия, Пенсилвания.
Има три сестри: една по-голяма (Ана Олкът Прат) и две по-малки (Елизабет Олкът и Абигейл Мей Олкът).
Баща ѝ основава начално училище, в което прилага нови методи на обучение.

 

Не след дълго опитът за въвеждане на нови методи в обучението претърпява провал и семейството изпада в пълна нищета.
През 1834 семейството се мести в Бостън, където Еймъс Олкът се присъединява към клуба на трансценденталистите заедно с Ралф Уолдо Емерсън и Хенри Дейвид Торо и основава ново училище, което също не просъществува дълго.
Семейството се мести от град на град, докато през 1843 година се озовава в Конкорд, щата Масачузетс.
Семейството е в окаяно финансово състояние.
Бащата е напълно отчаян, а майката е принудена да наеме ферма и със земеделски труд да изхранва децата си.

 

Ранното обучение на Луиза включва уроци при Торо, но преди всичко се основава на уроците, които ѝ преподава баща ѝ.
Също така получава инструкции от писатели като Емерсън, Натаниел Хоторн и Маргарет Фулър, които са семейни приятели.
На двадесет години Луиза Олкът вече е опитала няколко професии – учителка, социална работничка, бродеристка, домашна прислужница.
От време на време пише кратки разкази, за които получава добри хонорари.
Дори публикува сборник с разкази за деца – „Цветни измислици“ (1854), написани за Елен Емерсън, дъщеря на Ралф Емерсън.

 

Когато избухва Гражданската война от 1861 г., младата писателка се записва доброволка в корпуса на медицинските сестри, но само след шест седмици се разболява от коремен тиф, който уврежда здравето ѝ за цял живот.
Докато се възстановява от болестта, Луиза написва серия от кратки разкази за войната, които ѝ донасят огромен успех и много пари.
Това я окуражава да напише още една книга, този път роман.

 

Най-голям успех и световно признание Луиза Мей Олкът постига с романа си „Малки жени“, издаден през 1868 година.
Написан само за шест седмици, романът представлява своеобразна интерпретация на детските години на авторката и нейните сестри.
Героините – Мег, Джоу, Бет и Ейми са един ненадминат пример за пътя, който извървява всеки от детството към зрелостта.
Огромният успех на романа и възторгът на читателите подтикват Олкът да напише още три книги със същите герои: „Добри съпруги“ (1869), „Малки мъже“ (1871) и „Синовете на Джоу“ (1886).

 

Луиза Мей Олкът никога не се омъжва.
Когато през 1879 година по-малката ѝ сестра Мей умира, Луиза поема грижата за две годишната ѝ дъщеря – Луиза Мей Найрикър (Лулу).
През следващите години Луиза става защитничка на правото жените да гласуват.
Тя е и първата жена, регистрирана да гласува в Конкорд.
Въпреки влошеното си здраве, Олкът пише до края на своя живот.
Умира на 6 март 1888 година от живачно отравяне.
Два дни преди смъртта ѝ, на 4 март, умира баща ѝ Еймъс Бронсън Олкът на 88 години.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)