Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Е-книга
Е-книга Кулата на шутовете Сиела 9789542831723

Е-книга Кулата на шутовете

Автор: Анджей Сапковски
Издателство: Сиела

Резюме

Краят на света не настъпи... Пригответе се за шеметно приключение, което самият Анджей Сапковски определя като най-добрата си творба


„Кулата на шутовете“ съчетава най-добрите традиции на историческия роман с добре поднесени фентъзи елементи, болезнено реалистичен свят и неповторимото чувство за хумор на Сапковски, което феновете на „Вещерът“ добре  познават.

Ако приключенията на Гералт ви липсват, не пропускайте сагата за Рейнар! • Оригинално заглавие: Narrenturm, Andrzej Sapkowski;

 • Превод от полски: Васил Велчев;

 • Дизайн и корица: Живко Петров.Повече
Файлове
Цена

Нормална цена: 14,60 лв.

Наша цена: 11,68 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Вещерът - Сезонът на бурите Вещерът - Сезонът на бурите

Нормална цена: 16,00 лв.

Наша цена: 12,80 лв.

Кулата на шутовете Кулата на шутовете

Нормална цена: 20,90 лв.

Наша цена: 16,72 лв.

Вещерът 6 - Кулата на лястовицата Вещерът 6 - Кулата на лястовицата

Нормална цена: 16,00 лв.

Наша цена: 12,80 лв.

Вещерът 7 - Господарката на езерото Вещерът 7 - Господарката на езерото

Нормална цена: 16,00 лв.

Наша цена: 12,80 лв.

Автор Анджей Сапковски
Издателство Сиела
ISBN 9789542831723
Година на издаване 2020
Корица Електронна книга
Страници 279
Формат Epub/Mobi
Език Български

Откъс от романа на Анджей Сапковски

Кула на шутовете ( Narrenturm ) – така са наричали в Средновековна Европа кулите, в които са били затваряни душевноболните.

Краят на света не настъпи в Лето Господне 1420. Макар и много неща да подсказваха, че ще настъпи.


Н
е се оправдаха мрачните пророчества на хилиастите, които предсказваха датата на Края съвсем точно, а именно в първия понеделник на месец февруари 1420 година, след Света Схоластика. Но ето – мина понеделник, после вторник, после сряда – и нищо. Не настъпиха Дните на Изкуплението и Възмездието, предхождащи Царството Божие. И макар да бяха минали хиляда години, Сатаната не беше освободен от заточението си и не излезе, за да съблазни народите от четирите краища на Земята. Не загинаха от меч, огън, глад, град, хищнически зъби, скорпионови жила и змийска отрова всички мирски грешници и врагове Божии. В планините на Табор, Баранек, Ореб, Сион и Оливней напразно очакваха второто пришествие на Христос вярващите от quinque civitates, посочените в пророчеството на Исая пет избрани града, за каквито се считаха Пилзно, Клатова, Лоуна, Сиана и Затец. Не настъпи Краят на света. Той не загина и не изгоря. Поне не целият.

Но и така беше весело.

Вярно че чорбата си беше точно както трябва – гъста, пикантна и доста мазничка. Отдавна не бях опитвал такава. Благодаря за гощавката, уважаеми господа, благодаря и на теб, кръчмарю. Няма ли да погледна с презрение бирата, питате? Не, може би не. Ако позволите, с удоволствие. Comedamus tandem, et bibamus, cras enim moriemur.

Краят на света не настъпи през 1420 година, не дойде и на следващата година, нито след две, нито след три, нито даже след четири. Нещата се развиваха по естествения си път, ако мога така да се изразя: войните продължиха, болестите се множаха, бушуваше mors nigra, гладът се ширеше. Ближният убиваше и ограбваше ближния си, пожелаваше жена му и общо взето, човек за човека беше вълк. От време на време устройваха погроми на евреите, а за еретиците – клади. А новостите: скелети танцуваха с изящни подскоци из гробищата, смъртта с косата крачеше по Земята, инкуб нощем пропълзяваше между треперещите бедра на спящи девици, стрига скачаше на врата на самотен ездач в клисурата. Дяволът видимо се месеше в ежедневните дела и обикаляше сред хората tanquam leo rugiеns – като ревящ лъв, търсещ кого да погълне.

Много достойни хора погинаха в това време. Е, родиха се и много други, разбира се, но така се случи, че рождените дати някак не бяха записани в хрониките и никой по никакъв начин не ги помнеше – освен може би майките им или в онези случаи, когато новородените имаха по две глави или по два фалоса. Но стане ли дума за смърт, ха, датата е сигурна, като в камък изсечена.

През 1421, следващата година, в понеделника след Средпостната неделя, след шейсет години достоен живот в Ополе, умря Ян apellatus 5 Кропидло, принц с кръвта на Пястите 6 и episcopus vloclaviensis. Преди смъртта си дарил шестстотин гривена на град Ополе. Говори се, че според волята на покойния част от тези пари отишли в прочутия ополски бордей „При рижата Кунда“. Епископът гуляйджия се ползвал от услугите на това заведение, помещаващо се в задната част на францисканския манастир, до самата си кончина, макар и в последните години от живота си само като зрител.

През лятото – не помня точната дата – на 1422 година, във Венсен умря английският крал Хенри V, победителят в битката при Аженкур. Надживял го само с два месеца, почина и кралят на Франция Шарл VІ, който през последните пет години си беше изгубил напълно ума. Короната пожела синът на безумеца, дофинът Шарл. Но англичаните не признаха правото му. Все пак майката на дофина, кралица Изабел, отдавна го беше обявила за копеле, заченато извън брачното легло с напълно нормален мъж. И тъй като незаконородените не наследяват престола, законен владетел и монарх на Франция стана англичанин, синът на Хенри V, малкият Хенри, който едва бе навършил девет месеца. Регент във Франция стана чичото на Хенри, Джон Ланкастър, херцог Бедфорд. Заедно с бургундите той задържа Северна Франция – заедно с Париж – докато дофинът Шарл и арманяките властваха на юг. А между владенията им, сред труповете, останали от битките, виеха кучета.

През 1423 година, на Петдесятница, в замъка Пенискола близо до Валенсия умря Педро де Луна, авиньонският папа, проклет схизматик, който до самата си смърт, въпреки решението на два събора, продължи да се нарича Бенедикт ХІІІ.

Сред другите, които умряха по това време и които си спомням, беше Ернст Железни Хабсбург, владетел на Щирия, Каринтия, Крайна, Истрия и Триест. Умря Ян Рациборски, принца едновременно с пястка и пшемисловска кръв. Почина младият Вацлав, dux Lubiniensis , в чужбина умря княз Хенрик, който с брат си Ян управляваше в Жембице. В изгнание умря Хенрик dictus на Румполд, княз на Глогов и ландвойт на Горно Лужице. Умря Миколай Тромба, архиепископ на Гнезно, благороден и умен мъж. В Малборк почина Михаел Кюхмайстер, Велик магистър на Ордена на Пресветата Дева Мария. Умря също Якуб Пенчак по прякор Рибата, мелничар от Битом. Ха, трябва да призная, че той не е толкова прочут и известен, колкото останалите, но има предимството, че го познавах лично и дори съм пил с него. А с онези, изброени по-горе, така и не ми се удаде възможност.Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Анджей Сапковски е роден на 21 юни 1948 година в Лодз. Завършва Факултета по външна търговия на Лодзкия университет. В периода 1972 – 1992 година работи като икономист в различни търговски предприятия.

Първият му разказ, „Вещер“, е публикуван през 1986 във Фантастика, водещо полско списание за фентъзи и е добре приет както от читателите, така и от критиката. По-късно Сапковски създава цикъл от три сборника с разкази и пет романа, чието действие се развива в света на Вещер. Този цикъл, както и другите му творби го правят най-известния автор на фентъзи в Полша от 1990-те. През 2016 г. получава Световната награда за фентъзи.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)