Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Е-книга
Е-книга Непокорното семе Сиела 9789542834670

Е-книга Непокорното семе

Автор: Антъни Бърджес
Издателство: Сиела

Резюме

Този роман предизвестява какво трябва да направим, за да бъде благоразумен бъдещият ни свят, но и предупреждава никога, при никакви обстоятелства, да не унищожаваме човешката нужда от любов и удовлетворение., Library Journal


За непокорното у човека разказва Антъни Бърджес


„Непокорното семе“ е забележителна сатира, родена от блестящо въображение, изобретателна и бликаща от живот, която разглежда темата за цикличния характер на човешката история и ни предлага остроумна, плашеща, но и забавна прогноза за нашето съвремие. • Оригинално заглавие: The Wanting Seed, Anthony Burgess;

 • Превод: Надежда Розова;

 • Корица: Дамян Дамянов.


Повече
Файлове
Цена

Нормална цена: 12,90 лв.

Наша цена: 10,32 лв.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Непокорното семе Непокорното семе

Нормална цена: 16,90 лв.

Наша цена: 13,52 лв.

Автор Антъни Бърджес
Издателство Сиела
ISBN 9789542834670
Година на издаване 2021
Корица Електронна книга
Страници 304
Формат Epub/Mobi
Език Български

Плътта притежава своя логика…

Учителят по история Тристрам и неговата съпруга Биатрис-Джоана скърбят. Загубили са детето си в един антиутопичен свят, който ограничава населението чрез контрол над популацията – свят, който издига на пиедестал алтернативната сексуалност и доброволната стерилизация.

Същевременно обаче Дерек, братът на Тристрам, сложил социална маска, за да подпомогне кариерата си, поддържа любовна афера с Биатрис-Джоана… и страстта им води до престъпление: заченати са близнаци. Ситуацията се усложнява след появата на Сивите – полиция на екстремизираното статукво, която прилага тежки репресивни мерки.

Неизбежно животът на всички се променя. Тристрам е арестуван, Дерек е повишен, а бременната Биатрис-Джоана се превръща в бегълка. Самото общество също преминава през трансформация – напрежението по улиците се покачва и недоволството разклаща цялото правителство, възраждат се древни ритуали за плодовитост, а в страната се надига зловещ канибализъм. За капак, като част от морално презрителните мерки на системата, избухва бутафорна война, чиято единствена цел е да прочисти обществото…

Надникнете в началото на този смешно-страшен роман на Антъни Бърджес

Първа част


1.


Беше денят преди нощта, когато се забиха ножовете на официалното разочарование.


Биатрис-Джоана Фокс хлипаше, потънала в майчина скръб, докато двама служители от Министерството на земеделието (Отдел за възстановяване на фосфора) поемаха малкото трупче в жълтия пластмасов ковчег. Ведри типове с черни лица и искрящо бели протези, а единият си тананикаше нашумяла напоследък песен. Често я мрънкаха по телевизията кльощави младежи от неопределен пол, ала от басовото гърло на един карибски мъжага звучеше неуместно. И зловещо.


Фред, любими мой,

сладък, малък,
моят вкусен залък...

Невръстният покойник не се казваше Фред, а Роджър. Въпреки риданията на Биатрис-Джоана мъжът продължаваше да си тананика и да изпълнява задълженията си равнодушно, с вече привична лекота.


– Приключихме – отбеляза удовлетворено доктор Ачесън, въздебел скопец, англосаксонец. – Още една порция фосфорен пентоксид за нашата Майка Земя. Доста под половин килограм, струва ми се. Но всяка доза е от полза.


Певецът беше станал свирец. Без да престава да си подсвирква, той кимна и подаде на Биатрис-Джоана разписката.

– Елате в кабинета ми, за да ви дам копие от смъртния акт, госпожо Фокс – усмихна ѝ се д-р Ачесън. – Занесете го в Министерството на безплодието и там ще ви изплатят съболезнователните. В брой.
– Искам само синът ми да се върне – простена тя.
– Ще ви мине – бодро я увери доктор Ачесън. – На всички им минава.

Той наблюдава благосклонно как в коридора двамата чернокожи понасят ковчега към асансьора. Микробусът ги очакваше двайсет и един етажа по-долу.
– Мислете в национален мащаб. В световен дори. Едно гърло по-малко за изхранване. Още половин килограм фосфорен пентоксид ще обогати почвата. Знаете ли, госпожо Фокс, в известен смисъл вие скоро ще получите отново сина си. – Той я поведе към тесния си кабинет. – Госпожице Хършхорн, смъртния акт, ако обичате – обърна се той към секретарката си.

Госпожица Хършхорн, която беше от тевтонско
китайски произход, бързо изкряка данните в своя аудиограф и от един процеп се показа отпечатана карта, която доктор Ачесън подписа със заоблен женски почерк.

– Заповядайте, госпожо Фокс – каза той. – И се постарайте да гледате рационално на нещата.

– Онова, което виждам – отговори тя доста рязко, – е, че при добро желание можехте да го спасите. Само че според вас не си струваше – още едно гърло за изхранване, което ще е по-полезно за държавата във вид на фосфор. О, колко сте безсърдечен!


Биатрис-Джоана отново се разрида. Госпожица Хършхорн, невзрачно слабо девойче с кучешки очи и права черна коса, направи гримаса към доктор Ачесън. Явно бяха свикнали с подобни изблици.


Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)