Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Горният етаж

SKU
9789542810285


Regular Price 10,00 лв. Special Price 5,00 лв.

"В Горният етаж читателите ще се натъкнат на жив език, трескаво въображение, ще се скъсат да се смеят, но и ще се замислят, когато започне да ги боли корема от земетръсните спазми на кикота. Казано в едно изречение" Горният етаж е история за изкачване и пропадане, за делничния ад и надменния рай, за гадориите и удоволствията"
Капитал



-50%

С "Горният етаж" започва обратното броене на трилогията Кръглата риба. Обратно е, защото тази трета част излиза първа, преди останалите две да са написани. Романът разказва за писател, държан затворен четирийсет години, за да произвежда, изключително успешните си романи. Книгата всъщност е смесица от спомените на писателя и от фантастичния роман, който той пише в момента. Цялата тази история обаче подлежи на много сериозно съмнение. Разказвачът писател също е дълбоко усъмнен в нея. По неговото мнение, той не е седемдесетгодишен автор, а трийсетина-годишен начинаещ писател. Не е невъзможно и двата варианта да са верни, в два паралелни свята.

"Филмовото, кинематографичното, визуалното, е много важно в Горният етаж. Не само защото из текста се шматкат разни масово мултиплицирани образи на дигиталната епоха, не само защото историите недвусмислено намигат към Тарантино и други крайъгълни камъни на съвременното кино. Самото разказване е кинематографично: накъсано, колажно, с бързи щрихи, и разбира се, с много екшън. Също така с много ирония и хумор. Това е един "дигитален" постмодернизъм, произведен за хора, които прекарват времето си повече пред екрана или в клубовете, отколкото с книга в ръка".
Култура




Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Горният етаж
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Кръглата риба
Момчил Николов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Последната територия
Момчил Николов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
18,90 лв.
Hash Oil - трето издание
Момчил Николов
Сиела
рейтинг:
1%
13,90 лв.
Чекмо
Момчил Николов
Сиела
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Чекмо 2
Момчил Николов
Сиела
рейтинг:
1%
19,90 лв.