Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-21%
Групиране на наказанията при множество престъпления Сиела 9789542832461

Групиране на наказанията при множество престъпления

Автор: Иван Николов Петков
Издателство: Сиела

Резюме


„При разработката на темата много добре разбирам, че не може да се осигури равен старт при представянето, изучаването и разискванията по нея, тъй като едни от читателите са по-напред в усвояването на материята, а други едва сега започват да я усвояват. Ето защо ще помоля първите да бъдат търпеливи и спокойни. Има какво ново да научим всички, включително и аз, тъй като тази сложна материя предлага стотици хипотези, които се извличат постоянно в работата с нея и то от минимален брой текстове на закона.“

Иван Петков


Повече
Цена

Нормална цена: 23,50 лв.

Наша цена: 18,57 лв.

Продуктът не е наличен.
Автор Иван Николов Петков
Издателство Сиела
ISBN 9789542832461
Година на издаване 2020
Корица Мека
Страници 564
Формат 143х210
Език Български

Групиране на наказанията при множество престъпления

Много държа да се изяснят най-напред някои основни принципи и понятия, които ще служат за основа и ще доведат до по-бързото изясняване и правилно решаване на отделните случаи. Стремял съм се да придам на темата повече практически характер, а не толкова теоретичен, за да може да бъде пряко полезна на правоприлагащите органи в ежедневната им работа.
На част от спорните въпроси съм дал свои виждания, които не задължават другите, но винаги задълбочено съм осмислял нещата, придавайки им съвременно практично звучене в духа на закона и справедливостта. Направил съм опит да обхвана въпросите, които се обхващат от разглежданата тема. По някои от поставените хипотези е взето от мен отношение, което ангажира останалите дотолкова, доколкото да се обърне внимание за ново задълбочено обсъждане и трайно решаване на поставените въпроси. Настоящата тема не може да се идентифицира с темата „Множество престъпления“. Последната има повече теоретичен характер и обхваща и друга материя. Групирането е само част от нея.

В някои раздели на изложението са направени констатации за липса на прецизност в наказателните закони и най-вече в Наказателния кодекс при употреба на някои понятия, което ще бъде от полза и за обучаваните, и за останалите, които ползват материала, за да могат да анализират и изяснят дори и сами какво действително се съдържа в използваното понятие, а при възможност – да съдействат за отстраняване на недостатъците.

Използвал съм мои материали публикувани в различни издания, предимно в списание „Теза“ на Асоциацията на прокурорите в България, но се радвам, че поставените в тях въпроси, идеи и предложения поради актуалността им могат да намерят място и в сегашното изложение. Удовлетворението идва от това, че трайно те са издържали истинността си с течение на времето и сега отново могат да бъдат използвани, за да дадат тежест на настоящото изложение.

За някои от констатираните проблеми, налагащи законодателни промени, правя конкретни предложения, които считам за най-съществените. Много други виждания съм отразил в изложението и ако те наистина заслужават внимание, моля, колегите да ги анализират и обмислят допълнително най-задълбочено и да ги превърнат в правила, щом това се окаже възможно и необходимо.

Иван Петков

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Иван Николов Петков започва кариерата си през 1968 г. като съдия, а след това и като прокурор в гр. Тетевен. От 1979 до 1983 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – Ловеч, а през 1983 г. в Главна прокуратура на Р. България, сектор „Изпълнение на наказанията“.

През 1984–1987 г. е член на Научно-методическия съвет по затворно дело към отдел „Затвори“ при Министерството на правосъдието.

От 1991 г. е завеждащ отдел „Надзор за законност при изпълнение на наказанията и на други принудителни мерки“ при Върховна касационна прокуратура, където е награждаван за справяне със задълженията си и изнесени редица лекции по специфичната материя на отдела, който ръководи, пред прокурори, съдии и служители на затворническата администрация, а така също и пред лишени от свобода за техните права и задължения.

През 2005 г. е избран за постоянен преподавател в Националния институт на правосъдието, където провежда обучение на младши прокурори випуск 2005, 2006 и 2007 г., където е награден с плакет от Висшия съдебен съвет.

От 2008 г. до 2017 г. е консултант във Върховна касационна прокуратура по специфичната материя, свързана с групиране на наказания при множество престъпления.

Автор е на над 25 публикации в областта на пенитенциарното право и е един от сътрудниците, създали концепцията за въвеждане на наказанието пробация.

 

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)