Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-30%
Изкуството да обичаш Сиела 9789542830252
Изкуството да обичаш Сиела 9789542830252
Прелистете книгата

Изкуството да обичаш

Автор: Ерих Фром
Издателство: Сиела

Резюме

Чове­чеството не може да съществува нито ден без обич


„Изкуството да обичаш“ на Ерих Фром е класическо произведение, което надниква в тайните на човешката душа. Прочутият психолог разглежда различните видове емоция: братската обич, майчината обич, еротичната обич, обичта към себе си, обичта към Бога и други.  • Оригинално заглавие: The Art of Loving, (Die Kunst des Liebens), 1956; Erich Fromm;

  • Превод от английски: Владимир Ганев;

  • Отговорен редактор: Христо Блажев;

  • Дизайнер на корицата: Дамян Дамянов.
 

Повече
Цена

Нормална цена: 15,90 лв.

Наша цена: 11,13 лв.

Свързани продукти
Може ли човекът да тържествува Може ли човекът да тържествува

Нормална цена: 18,00 лв.

Наша цена: 16,20 лв.

За неподчинението и други очерци За неподчинението и други очерци

Нормална цена: 15,00 лв.

Наша цена: 13,50 лв.

Догмата за Христос Догмата за Христос

Нормална цена: 8,00 лв.

Наша цена: 7,20 лв.

Мисията на Зигмунд Фройд Мисията на Зигмунд Фройд

Нормална цена: 7,00 лв.

Наша цена: 6,30 лв.

Автор Ерих Фром
Издателство Сиела
ISBN 9789542830252
Година на издаване 2019
Корица Твърда
Страници 136
Формат 60/90/16
Език Български

На достъпен език Ерих Фром показва защо изкуството на обичането е процес, а не въпрос на късмет – и какво трябва да направим на практика, за да обичаме и да бъдем обичани истински.

„Схващането, че няма нищо по-лесно от това да оби­чаш, продължава да господства въпреки многобройните доказателства за обратното. Няма друга дейност, друго на­чинание, които да започват с такива колосални надежди и очаквания и да пропадат винаги, както любовта. При всич­ки останали случаи хората ще искат да узнаят причините за несполуката и да разберат как да постъпват, за да не я допускат или да се откажат изобщо от подобни авантюри. Понеже в любовта това е невъзможно, като че ли единстве­ният адекватен начин да се избегне неуспехът, е да се из­следват неговите причини и да се изясни смисълът на това чувство.
Първата стъпка в тази посока е да осъзнаем, че любовта също като живота е изкуство.“

5 Ерих Фром - Изкуството да обичаш
Кристиян Кирилов 17.01.2020 г.

Книгата е много интересна и полезна. Ще си позволя да напиша цитат от нея.

Обичта е активност , а не пасивен афект.Тя е участвам, а не хлътвам.По възможно най-общ начин активният характер на обичта може да се обясни като даване , а не като получаване.
Какво означава да даваш? Макар че отговорът може да ни се струва също така лесен като въпроса, той е твърде заплетен и пълен с неясноти.Най-разпространеното заблуждение е , че да даваш , означава да отпишеш нещо , да се лишиш от нещо, да направиш жертва. Такъв смисъл влага в понятието човекът , чийто характер не е надминал в развитието си стадия на потребителската , експоататорската или съперническата ориентация. Пазарният характер на личнотта е склонен да дава , но само в замяна на нещо , което ще получи . Даване без вземане за него е измама.Хора с непродуктивна ориентация възприемат даването като обедняване. Затова повечето личности от този тип отказват да дават. Някои превръщат добродетел даването , в смисъл на жертване.Според тях човек трябва да дава точно защото това означава страдание. Добродетелта следователно се крие в самия акт на приемане на саможертвата. За такива хора нормата ,че е по-добре да дадеш , отколкото да получиш, означава по-добре да понасяш страдания , отколкото да изпитваш радост.
За творческия , продуктивен характер да даваш , има съвсем друг смисъл. Да даваш ,е висш израз на сила. В самия акт на даване аз чувствам своята мощ, своето богатство , своята власт.Това изживяване на възвишена виталност и сила ме изпълва с радост , чувсвам ,че душата ми прелива от щедрост , раздаваща , жизнена и точно затова - възторжена. Да даваш, е по-голяма радост, отколкото да получаваш, защото актът на даване е израз не на лишаване , а на жизнеспособност.

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)