Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството на войната - тв. к

"Най-трудното положение възниква, когато мирът е необходим, а войната - неизбежна." (Н. Макиавели)



Николо Макиавели (1469-1527) е флорентински писател, историк, философ и държавник - една от най-крупните фигури в политическата мисъл на италианския Ренесанс. Трудовете му са ползвани през следващите векове в цяла Западна Европа при формирането на идеята за модерната държава.
Неговите управленски виждания вълнуват умовете вече половин хилядолетие: за едни той е заклет републиканец, предупреждаващ за машинациите на владетелите, като дава указания за защита на свободите; за други пък е съветник на безскрупулни силови политици, способстващ за насаждането на абсолютизма и тиранията.

Сред най-известните му исторически трудове - наред с "Владетелят", и единственият, публикуван веднага след написването му (1521), е "Изкуството на войната". Обобщавайки бойния опит на древните народи - гърци, римляни, перси и др., и съчетавайки го с елитни фронтови практики от по-нови епохи - на испанци, французи, германци и пр., Макиавели гради теоретичните основи на модерното военно дело. А предвид важността на армията при държавното управление - независимо за република или за монархтия, то тази книга се явява като естествено продължение на "Владетелят".

 



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството на войната - тв. к
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Немско-български разговорник
Ани Витанова
Веси
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Българско - Немски разговорник
Веси
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Италианско-български разговорник
Дора Илиева
Веси
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Испанско-български разговорник
Колектив
Веси
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Jules Verne. Premiere partie (Contes adapte)
Веси
рейтинг:
1%
7,00 лв.