Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Изобразително изкуство 6. кл

Не е наличен
Структура на учебника: • Учебникът съдържа 30 теми, обединени в 12 раздела и отговарящи точно на последователността в зададената от МОН учебна програма за 6. клас. Темите обхващат четирите ядра на учебно съдържание: Зрително възприятие и фантазия; Изразни средства на визуалния образ; Система от средства за визуална информация и комуникация; Структура на художествената творба. Включени са също входяща и изходяща диагностика. Акценти на съдържанието: • Учебникът може да се използва както за задължителна, така и за задължителноизбираема подготовка. Разработените теми обхващат задължителна информация, съответстваща на програмата по изобразително изкуство, паралелно с която се дава и допълнителна информация, съобразена с възрастта на учениците. • Принципът на индивидуалност се реализира посредством задачите – задължителни, с повишена трудност, за самоподготовка и за групова работа. Те дават възможност да се работи на няколко нива съобразно индивидуалните способности, предпочитанията на учениците и наличната материална база и активизират ученика за самостоятелни творчески решения. • Учебникът е богато илюстриран с творби на изкуството, фотоси на обекти от действителността, ученически творби. Предлагат се оригинални и забавни методи за изследване на обектите от околния свят. • В повечето от темите присъстват рубриките Любопитно, Из страниците, Символи и знаци и Техники, които допринасят за по-лекото и трайно възприемане на новите знания. • С оглед тенденцията към компютъризиране на обучението към повечето теми са предложени интернет сайтове с информация по съответната тема. Учебникът съдържа уроци за работа с компютър и интернет, които спомагат за разширяването на компютърните умения на учениците. Те откриват нови възможности на компютърните програми и приобщават учениците към света на изобразителното изкуство. • Разделът Архитектура и изобразително изкуство на Средновековието представя развитието на западноевропейското, византийското, руското и българското изкуство през средните векове. Посредством линиите на времето учениците имат възможност да сравнят периодите в развитието на изкуството и да получат цялостна представа за продължителността им. • Към всеки раздел са представени нови за учениците изобразителни техники, които обогатяват изобразителната им грамотност и могат да се използват при изпълнението на самостоятелните задачи. • В учебното съдържание е включен анализ на някои характерни елементи от съдържанието и формата на Погановската икона.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изобразително изкуство 6. кл
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Изобразително изкуство за 8. клас - Просвета Плюс
Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева
Просвета Плюс
рейтинг:
1%
17,20 лв.
Изобразително изкуство за 6. клас
Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева
Просвета Плюс
рейтинг:
1%
21,33 лв.
Изобразително изкуство за 5. клас
Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева
Просвета Плюс
рейтинг:
1%
17,33 лв.
Изобразително изкуство за 7. клас
Мариана Мойнова, Светослав Косев, Вяра Гунева-Георгиева
Просвета Плюс
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Изобразително изкуство за 9. клас
Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева, Светлана Живкова-Гостилова
Просвета Плюс
рейтинг:
1%
17,20 лв.