Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Книга за учителя по география и икономика за 11. клас - Профилирана подготовка - Просвета - 2020-2021

Изданието е съобразено с новата програма за предстоящата учебна 2020-2021.

Автори: Стела Дерменджиева, Петър Стоянов, Атанас Дерменджиев, Петя Събева, Николай Попов




Не е наличен

Съдържанието на книгата за учителя за профилирана подготовка по география и икономика за модули 2, 3 и 4 съответства на съвременните постижения на методическата наука по отношение на дидактическите основи на обучението, формите на организацията му, същността и структурата на различните дидактически средства и типове уроци и изискванията за провеждане на съвременния урок по география и икономика.

Книгата за учителя се състои от три части.

  • В първата част са представени концептуални рамки на профилираната подготовка по география и икономика в модули 2, 3 и 4. Потърсени са опори и предпоставки за реализиране на ключовите компетентности в учебните програми на тези модули. Изведени са някои идеи за реализиране на целите на обучението и междупредметните връзки и дейности.
  • Във втората част са разработени: тематично разпределение по география и икономика за 11. клас – модул 2 „Геополитическа и обществена култура”; модул 3 „Съвременно икономическо развитие”; модул 4 „Европа, Азия и България”. Тематичното разпределение представлява дидактически план за работа на учителя през учебната година за постигане на очакваните резултати от обучението за придобиване на профилирана подготовка в съответствие с учебната програма.
  • Третата част е опит да се даде професионална и практико-приложно ориентирана подкрепа на учителя, като са изградени взаимно допълващи се дидактически ресурси. В зависимост от личната мотивация и формираната оценъчна компетентност за многообразието от ситуации, които ежедневието поставя, учителят по география и икономика може да ситуира своето решение спрямо конкретните теми в отделните модули.

При разработването на концепцията за книгата авторският колектив се базира на иновативен и рефлективен модел за търсене на постиженията както на географските, така и на дидактическите изследвания и добрите практики. Авторите се опитват да развият ресурсна осигуреност за учителите според разбиранията си за ефективност, ефикасност и качество на организацията на обучението и средата на учене.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книга за учителя по география и икономика за 11. клас - Профилирана подготовка - Просвета - 2020-2021
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Activities for 8th Grade Chemistry - работна тетрадка по химия на английски език за 8 клас
Магдалена Цавкова, Стефан Манев
Просвета
рейтинг:
1%
4,68 лв.
Христоматия по литература за 11. клас
Инна Пелева, Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Раз-два-почва игра
Елена Попова
Просвета
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Funkel - Учебник по немски език за 4. клас
Искра Лазарова
Просвета
рейтинг:
1%
13,33 лв.
Test Your English - Упражнения и тестови задачи по английски език за 4 клас
Аделина Кръстева
Просвета
рейтинг:
1%
9,90 лв.