Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Противопоставянето. Заговорите срещу Тодор Живков 1956 – 1989

Не е наличен

Моето желание е да направя известни фактите, било чрез личната си осведоменост като непосредствен наблюдател и с помощта на безспорни документи, или като дам думата на участници в тези събития независимо от коя страна на „барикадата“ са стояли: дали са „живковисти“, или хора, противопоставили се на „живковизма”; дали са от управляващата номенклатурна класа в „реалното социалистическо общество“, или като радетели на „съвременното демократично парламентарно общество“ са били противници на тоталитарната държава. Ето защо представям събитията не само по хронологичен принцип, но и по характера и обществената сфера на противопоставяне: а) срещу срива на социалистическите идеали и в защита на справедливостта (като „антипартийна дейност“); б) като организирана политическа опозиция срещу системата (като „дисидентство“), като ги рамкирах най-общо в периода 1956 – 1989 г.
Проф. Димитър Иванов

Димитър Иванов е професор по национална сигурност, комуникации и информиране в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. Създател и директор е на Институт по лидерство, ръководител на магистърска програма "Държавност, духовност и лидерски практики" към същия университет. Обучение в неговата програма са преминали над 200 служители на сигурността, вътрешните работи, правосъдната система, митниците, частния сектор. Научен ръководител е на докторанти по национална сигурност и лидерство.
В периода 1972 – 1990 г. е бил служител на Службата за вътрешна сигурност, като е достигнал до длъжност началник на VI отдел в VI управление на ДС. Отделът е противодействал и документирал прояви на корупция и морално разложение във висшия ешелон на властта.
Автор е на над 20 книги, сред които по темата са: „Кратка история на социалистическа България 1944 – 1989”, „Първата българска република 1946 – 1991”, „Българската енергия”, „Кратка история на Държавна сигурност 1907 – 2013”, „Кой кой е в държавна сигурност”; съставител е на сборници, енциклопедии, учебници и др.
Димитър Иванов е публицист и журналист със стотици публикации в печатни и електронни медии.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Противопоставянето. Заговорите срещу Тодор Живков 1956 – 1989
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.