Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Корупционната България Том II 1997 - 2005

Не е наличен

„С този том авторите опровергават старата максима, че втората серия от една поредица винаги е по-лоша от първата. Тъкмо обратното. Настоящото издание се отнася за втория етап от прехода в България, когато политическите и обществените въпроси постепенно започват да бъдат измествани от проблемите на икономиката. Смесването на политика с икономика е причина приватизацията на държавните активи, която през тези години мъчително, но необратимо се налага като единствен начин за реформиране на неефективната комунистическа система, да бъде не само и не толкова икономически процес, но и да се превърне в процес на формиране на нов икономически елит. Тъкмо негласната цел за формиране на такъв елит, който да бъде близък до една или друга политическа сила, изглежда, има отношение към желанието на политиците да се включат активно в процеса на приватизация. Стремежът за прозрачност и справедливост се оказва декларативен, а приватизацията се оказва малко или повече инженерен процес, чрез който политиците се надяват да си създадат икономическа база с надеждата това да им донесе трайни икономически и политически предимства. Пътят за постигане на тези цели може да бъде само корупционен, което трайно поставя под съмнение и лишава от обществено доверие неизбежния сам по себе си процес на раздържавяване. Както може да се очаква, сметките на политиците се оказват криви, тъй като нито формираният от тях икономически елит остава лоялен на един конкретен политически играч, нито обществото е готово да делегира взимането на трудните решения на ограничена група."

Момчил Методиев



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Корупционната България Том II 1997 - 2005
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Робинзон Крузо
Даниел Дефо
Скорпио
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Фън Шуй. Енциклопедия
Ева Пригниц
Лира Принт
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Червената майка
Франк Линдерман
Шамбала
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Крион, книга 6: Партньорство с Бог
Крион
Аратрон
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Жена за обесване
Пънар Кюр
Летера
рейтинг:
1%
10,00 лв.