Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Дипломатически дневник 1909-1912

Не е наличен
България и Турция в навечерието на Балканските войни
През 1948 г. Константин Сарафов, син на дипломата Михаил Сарафов, също дипломат от кариерата, предава архива на баща си за съхранение в Научния архив на Българската академия на науките. Сред богатия масив документи се пазят неговите дневници, които обхващат периода от 1904 до 1919 година.
Предлаганият на читателите цариградски дневник (23 юни 1909 г. - 4 октомври 1912 г.) се публикува за първи път. Той е надежден извор за българско-турските отношения, които заемат важно място в икономическата, политическата и военната история на България. След обявяването на независимостта на България през 1908 г. те са особено деликатни и преминават през различни фази на развитие.
Дневникът посочва ролята на Великите сили и дипломация в задълбочаващата се криза в Османската империя, довела до разрешаването на националния въпрос по пътя па войната. Проследени са българско-сръбското и българско-гръцкото сближаване, както и неизбежното узряване на Балканския конфликт, в който България и Турция играят важна роля.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дипломатически дневник 1909-1912
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История на българската литература през Възраждането
Иван Радев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Преславска книжовна школа. Том 5
Тотю Тотев
БАН
рейтинг:
1%
10,50 лв.
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Откриването на Дагоберта
Гергина Дворецка
Военно издателство
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Коловози на дълга
Асен Йосифов
Военно издателство
рейтинг:
1%
50,00 лв.