Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Космос - Карл Сейгън

Карл Сейгън и непознаната Вселена

КОСМОС представя мисиите на космическите апарати, изпратени към близките планети, връща ни в залите на Александрийската библиотека, навлиза в тайните на човешкия мозък, рисува космическите бури и вълнуващите пейзажи на Марс, Венера и Юпитер, разгадава йероглифното писмо, разкрива тайните на произхода на Земята, проследява 15 милиона години земна еволюция и ни отвежда далеч в бъдещето, към последните дни на загиващото в ядрен пожар Слънце.

  • Как се е зародила Вселената?;
  • Какво е станало след избухването на Големия взрив?;
  • Има ли живот на други планети?;
  • Къде да търсим разумните същества – в Млечния път или в далечните галактики, на 200 или на 200 милиона светлинни години?;
  • Кога ще срещнем извънземен разум?;
  • Готови ли сме да общуваме с него?.

На тези спиращи дъха въпроси дава отговор Карл Сейгън.

Ново издание от 2020 г.!




Не е наличен

След излизането си КОСМОС присъства 70 седмици в списъка на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и бе обявена за най-продаваната книга, публикувана на английски език.

Книгата с повече от 250 цветни илюстрации е създадена по култовия 13-сериен телевизионен сериал на Карл Сейгън. Написана сневероятното умение на автора да представя научните идеи близко и разбираемо, КОСМОС е посветена на науката в най-широките й човешки измерения. Тя разказва как науката и цивилизацията са израснали заедно.

КОСМОС е историята на дългото изследователско пътуване на човечеството, на силите и личностите, допринесли за оформянето на съвременната наука. Сред тях са Демокрит, Хипатия, Леонардо, Кеплер, Нютон, Хюйгенс, Шамполион, Айнщайн, Хюмасън и Хъбъл. Сейгън поглежда към нашата планета от извънземна гледна точка и вижда син, подобен на скъпоценен камък свят, обитаван от форма на живот, която едва що е започнала да открива своята уникалност и е дръзнала да се насочи към огромния океан на пространството.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Космос - Карл Сейгън
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Божествено зло
Нора Робъртс
Бард
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Бледа синя точица (меки корици)
Карл Сейгън
Изток-Запад
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Дракони в райската градина
Карл Сейгън
Изток-Запад
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Дракони в райската градина - твърди корици
Карл Сейгън
Изток - Запад
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Свят, населен с демони
Карл Сейгън
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.