Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Мълчанието на агнетата

Двайсет и пет години след първото издание на един от най-обсебващите психотрилъри за всички времена, читателите отново ще се срещнат с героите на Томас Харис - „Мълчанието на агнетата



Не е наличен

Мълчанието на агнетата“ се определя единодушно от критика и читатели като най-успешния психотрилър за последните 25 години. Още с появата си през 1988 г. той оглавява месеци наред листата на бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс“ и се превръща в еталон за жанра. Оттам насетне трилърите неминуемо се сравняват с него, а злодеите – с Ханибал Лектър.

Подобно на „Червения дракон“, която предхожда тази книга и разгръща образите на Специалния агент Джак Крофорд и психиатъра-канибал доктор Лектър за пръв път, „Мълчанието на агнетата“ въвежда читателя в дебрите на професионално криминално разследване. Храбрата, самодисциплинирана стажантка от ФБР Кларис Старлинг трябва да посети един мъж в строго охраняван затвор, за да го интервюира. Името му е Ханибал Лектър – бивш психиатър и настоящ сериен убиец с необичайни вкусове и подчертан интерес към мрачните кътчета на човешката психика.

Най-просто казано заковаващ, блестящ трилър.
„Дейли Мирър“

Тръпките, ужасът, лукавата ерудираност и бляскавият стил превръщат това произведение в нещо много повече от роман за сериен убиец... Авторът стига до невиждано готическо величие. Как не могат всички бестселъри да дават толкова много!
„Гардиан“

Читателите, очаквали появата на Ханибал, питат единствено дали е на нивото на „Червения дракон“ и „Мълчанието на агнетата“. За мен е удоволствие да дам отрицателен отговор. Много по-добър е.
Стивън Кинг
 



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мълчанието на агнетата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Томас Харис -

Томас А. Харис (1910–1995) е практикуващ психиатър в Сакраменто, Калифорния. Роден в Тексас, той получава бакалавърска степен през 1938 г. от Медицинския факултет на Университета на Арканзас и докторска степен през 1940 г. от Медицинския факултет на университета „Темпъл“. През 1942 г. започва обучение по психиатрия в болницата „Света Елизабет“ във Вашингтон, след което служи като психиатър във флота. През 1947 г. е назначен за началник на психиатричното отделение на Бюрото по медицина и хирургия към Военноморското ведомство.

След пенсионирането си от ВМС като командир, той преподава в Медицинския факултет на Университета на Арканзас, а след това става директор на Департамента по институциите на щата Вашингтон. През 1956 г. започва частна практика в Сакраменто. Той е основател и президент на Института за транзакционен анализ там и директор на Международната асоциация за транзакционен анализ. Д-р Харис е дългогодишен приятел и сътрудник на Ерик Бърн, основателя на транзакционния анализ.

Свързани продукти
Червения дракон
Томас Харис
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.
Мълчанието на агнетата - Томас Харис - книга 2
Томас Харис
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.
Ханибал - Томас Харис - книга 3
Томас Харис
Сиела
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Ханибал Лектър - Зараждането на злото - книга 4
Томас Харис
Сиела
рейтинг:
1%
16,90 лв.
Аз съм добър - ти си добър
Томас А. Харис
Изток - Запад
рейтинг:
1%
22,00 лв.