Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Пътят на Твореца Класика и стил  9789543271153

Пътят на Твореца

Резюме

Въпреки, че вече е издадена немалко литература на тема Кабала, все пак липсва издание, което да дава изчерпателно знание по темите, залегнали в основите на писмената и особено на устната Тора.

Повече
Цена
25,00 лв.
Продуктът не е наличен.
Автор рав Моше Хаим Луцато Рамхал
Издателство Класика и стил
ISBN 9789543271153
Година на издаване 2018
Корица Твърда
Страници 424
Формат 15 х 22 см.
Език Български

Съставих тази книга, базирайки се на цикъл лекции на рав Ашер Кушнир върху „Пътят на Твореца", защото съм на мнение, че за духовно търсещите в България все още липсва достатъчна и при това разбираема информация за базовите концепции в Кабала и Юдаизма. Дори когато човек попадне на стойностна книга, тя обикновено е написана на трудно "смилаем” за читателя стил. Наистина Кабала е тайно учение, изискващо способността за абстрактно мислене, и въпреки това „Пътят на Твореца” е едно произведение, което обяснява основните концепции в Кабала по лесен за възприемане начин. Нино Нинов

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Рамхал е написал множество работи по Кабала, те могат да бъдат разделени на две големи групи: посветени на общите идеи на кабала и авторски самостоятелни кабалистични идеи на самия РаМХаЛ. Сред тях такива известни, като "Месилат Йашарим" - "Пътят на праведните", «Дерех Ашем» - „Пътят на Твореца”, «А-Икарим» - „Главното”. Тези книги са много разпространени и до наши дни, служейки като учебник за мнозина, търсещи своите духовни корени. РаМХаЛ е написал също книгите "Езикът на ученето", "Книга на логиката" и " Книга на поученията", а също така множество стихове, голяма част от които са посветени на конкретни събития (стихове на радосттта, траура, молитвата и т.н.), а също и три пиеси: "Маасе Шимшон" ("Подвигът на Шимшон"), "Ле Йашарим Теила" ("Хвала на праведниците") и "Мигдал Оз" ("Крепката опора"). Към второта група произведения спада „Зоар титян” („Втория Зоар”), написан и като оригинала на арамейски, по-голяма част от който е изгубена. В авторските произведение на РаМХаЛ се налага идеята за месианството и идеята за избавлението.

Дерех аШем
Неговите произведения са оказали голямо влияние върху писателите на аскала ("просвещението"), и мнозина виждат в неговите поетични и драматични произведения началото на новата ивритска литература. Въпреки, че за съвременниците си РаМХаЛ бил спорна личност, след смъртта си той се удостоил с признание в много еврейски кръгове от Източна Европа. Хасидим, митнагдим, и писателите на просвещението - всички намерили в неговите произведения основи за себе си. Съществува мнение, че Баал Шем Тов, бащата на хасидизма е усвоил кабалистичните идеи на РаМХаЛ. Рабейну Моше Хаим Луцато е погребан близо до големият мъдрец и всепризнат учител
раби Акива в околностите на Акко.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)