Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Педагогическа психология

Написана, за да помогне на читателите да разберат и да развият експертни познания в областта както на преподаването, така и на ученето, „Педагогическа психология“ се фокусира върху изкуството и науката, нужни, за да стане човек опитен преподавател.



Известните учени Стърнбърг и Уилямс помагат на читателите да използват силните си страни, като интегрират въпросите в текста, които насърчават аналитично, творческо и практическо мислене. Тази рамка, основана на триархичната теория на Стърнбърг за човешката интелигентност, гарантира, че читателите ще мислят дълбоко за това, което учат, а не просто да преработват информацията на повърхностно ниво.

Освен това „Педагогическа психология“:

- Показва на читателите как да използват принципите от текста в учебната зала:

- Рубриката „Интервюта с опитни учители“ илюстрира приложението в класната стая на материала от главите.

- Рубриката „Гъвкавият експерт“ представя примери на решения – аналитични, творчески и практически – на всекидневните предизвикателства, пред които са изправени учениците и учителите в класната стая.

- „Последици за преподаването“ илюстрира стратегиите, които опитните учители използват в класната стая, прилагайки конкретните концепции от педагогическата психология.

Насърчава разсъдъчното мислене:

- Въпросите за размисъл: „Аналитично мислене“, „Творческо мислене“ и „Практическо мислене“, са вплетени във всяка глава, за да насърчат читателите да мислят задълбочено за понятията вътре.

- Дейностите „Конструиране на собственото учене“ помагат на читателите да разберат конструктивизма, като лично използват теорията, за да надграждат прочетеното в текста.

- Дебатите „Форум“ илюстрират спорни педагогически въпроси, например хомогенно срещу хетерогенно групиране, и показват, че има междинни позиции между крайните гледища по въпросите.

- Рубриката „Как да станете експерт: въпроси и проблеми“, групирана по начална, основна и средна училищна степен, подканва читателите да прилагат понятията от главата към проблемите на практиката в класните стаи.

Подчертава разнообразието, подпомагайки преподавателите за учебните зали днес и утре:

- Насоки за осигуряването на подкрепа за надарените учащи и тези с обучителни затруднения са представени в пета глава „Индивидуални различия“.

- Педагогическите последици от социоикономическото, културното, половото и езиковото разнообразие се обсъждат подробно в шеста глава „Групови различия“



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Педагогическа психология
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Видях сатаната, как падна от небето като светкавица
Рене Жирар
Изток-Запад
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Езоп - Басни
Езоп
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Изяж богаташа
Пи Джей О Рурк
Изток-Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Приятелства и съперничества между българските поети, писатели и критици. Документална хроника
Здравко Дафинов
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.