Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Писма до мъртвите с любов

Романът е (по думите на Стивън Чбоски) "зашеметяващ дебют" и разказва историята на тинейджърка, която трябва да се справи с болката от загубата на по-голямата си сестра, починала при инцидент, разпадащото се семейство и всички проблеми на съзряването.

Това е една откровена, добре написана и нежна книга, която ще ви напомни за музиката на Кърт Кобейн, Джанис Джоплин, Ейми Уайнхауз - на тях Лоръл пише своите писма, разказва за ежедневието си в новото училище, първата любов и новите приятелства, пред тях разкрива и своите тайни.



Е-книга

Писма до мъртвите с любов“ е дебютният роман на американката Ава Дилийра. Историята на Лоръл започва с едно домашно по литература – очаква се учениците да напишат писмо до починал президент, велик учен или философ, но за Лоръл истинският порив я отвежда другаде. Тя избира да пише на Кърт Кобейн, защото невероятната й сестра Мей е била луда по музиката му и също като него е починала млада. Скоро Лоръл успява да напълни цялата си тетрадка с писма до хора като Джанис Джоплин, Хийт Леджър, Амелия Еърхарт, Джуди Гарланд и Ейми Уайнхауз, но така й не показва написаното на учителката си. Тя споделя с мъртвите за новото училище, за новите приятелства, за разбитото си семейство, за първото си истинско влюбване и – най-важното – за болката от загубата на Мей. Както и за тяхната тайна.

„Идеята за тази книга се роди внезапно – заглавието дойде само, заедно с образа на момиче, което пише писма на починали известни личности, за да се справи с личната си трагедия“ разказва Дилийра в интервю пред Entertaiment Weekly „Очарована съм поп културата и начина, по който тя ти дава чувство за принадлежност и възможност да разбереш себе си, особено за хора, които са изправени пред травма или се чувстват изолирани по някакъв начин.

Ментор на Дилийра е не кой да е култовият Стивън Чбоски, авторът на „Предимствата да бъдеш аутсайдер“, който казва „Влюбих се в тази книга. „Писма до мъртвите с любов“ е не просто зашеметяващ дебют, а ясна заявка за нов дързък литературен глас.

Статия на Bustle.com разказва, че „Писма до мъртвите с любов“ е любима книга и на актрисата Ема Уотсън. Уотсън, която участва в екранизацията по романа на Чбоски и е близка приятелка с него, горещо препоръча заглавието на последователите си в Twitter.

Книгата е номинирана за Goodreads Choice Award 2014.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Писма до мъртвите с любов
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Фокуси за начинаещи и напреднали магове
Красимир Цолов
СофтПрес
рейтинг:
1%
9,99 лв.
Ню Йорк - джобен пътеводител
СофтПрес
рейтинг:
1%
14,99 лв.
Стрес - какво трябва да знаем за него
Проф. д-р Грег Уилкинсън
СофтПрес
рейтинг:
1%
4,95 лв.
Болки в гърба - какво трябва да знаем за тях
проф. д-р Малкълм Джейсън
СофтПрес
рейтинг:
1%
4,95 лв.
Писма до мъртвите с любов
Ава Дилийра
СофтПрес
рейтинг:
1%
15,00 лв.