Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Плячкосването на държавата. България 1989–1997

Книгата събира и подрежда множество наши собствени мисли, подозрения и прозрения в свързана система. Неща, които всекидневно не забелязваме или ако забележим, наричаме ги – и в къщи, и в медиите – абсурд. В книгата те са придобили логика.



Посланието, което се опитва да предаде авторът Венелин Ганев с тази книга, е, че задачата за установяване на механизмите и институциите на ефективно управление беше може би най-тежкото предизвикателство, пред което се изправиха нововъзникналите демокрации в Източна Европа - демокрации, в които свободата тепърва ще дава най-доброто от себе си.
Успехът на това усилие ще бъде определен не само от политическите донкихотовци, завладени от велики визии, но също така и от многобройните бюрократични санчопансовци, за които справянето с напреженията и парадоксите на посткомунистическата политическа обстановка е всекидневна практика - и от уповаващите се на самите себе си активни граждани, за които осъзнаването, че животът е абсурден, не е край - а едва начало.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Плячкосването на държавата. България 1989–1997
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История на българската литература през Възраждането
Иван Радев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Неизвестно за известни български родове - част 2
Мариана Първанова
Изток - Запад
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Кръстопът на култури
Иван Маразов, Татяна Шалганова, Оксана Минаева
Летера
рейтинг:
1%
60,00 лв.
Времена и герои
Недю Недев
Хермес
рейтинг:
1%
13,95 лв.
4х4
Момчил Веков
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
8,00 лв.