Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Портретът на Дориан Грей

Едно от най-популярните произведения на Уайлд и единственият роман в творчеството му.



Дориан Грей е младеж, надарен с изключителна физическа красота, от която всички се възхищават. След като неговият приятел, художникът Базил Холуърд, му нарисува портрет, Дориан се възгордява от красотата си. Той си пожелава да остане завинаги млад, а портретът да старее вместо него. Желанието му се сбъдва и лицето на омагьосания портрет не само старее, но и разкрива всички пороци и грехове, на които героят става жертва. В лицето на лорд Хенри Оскар Уайлд представя умела карикатура на английската аристокрация от края на 19-ти век и осмива порядките и предразсъдъците на викторианското обществото.

Неподражаемият диалог, изпълнен с хумор и остроумие, е запазена марка на Уайлд както и основно достойнство на книгата.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Портретът на Дориан Грей
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Оскар Уайлд -

В тази категория на онлайн книжарница Сиела можете да разгледате и да поръчате книги на Оскар Уайлд. Творчеството на ирландския автор е изключително вълнуващо и оставило трайни следи в световната литература. Във всяка домашна библиотека следва да има поне няколко произведения на Оскар Уайлд. Неговите творби продължават да вълнуват милиони читатели и до днес. Някои от пиесите му се играят на големи сцени по целия свят, а други негови творби са екранизирани успешно.

Оскар Уайлд е роден в Дъблин, Ирландия, в средата на 19 век. За краткия си живот той успява да напише множество стихотворения, поеми, разкази, включително и детски приказки. Едни от най-обичаните детски произведения са именно неговите приказки "Щастливия принц" и "Славеят и розата". Освен писател и поет, Уайлд е известен драматург. Някои от неговите знаменити пиеси се играят на голяма сцена и до днес в театрите по цял свят. Романът му "Портретът на Дориан Грей" му носи световна слава. За съжаление, съдбата на Оскар Уайлд не завършва щастливо. Макар да е сред най-известните автори на своето време, той бива отхвърлен от обществото заради своето непристойно поведение за онова време.

Прекарва две години в затвора, където е осъден да положи и тежък труд. След като го освобождават от затвора, Уайлд не се прибира нито в родната Ирландия, нито във Великобритания, а избира да замине за Франция. Именно там прекарва последните години от живота си и умира в Париж през 1900г. на едва 46 години.

Погребан е в известното гробище във френската столица "Пер Лашез", където са положени тленните останки на много известни и почитани личности от света на изкуството.

Кои негови творби ще откриете на Ciela.com

В онлайн книжарница Сиела можете да поръчате някои от най-известните и харесвани произведения на Оскар Уайлд. Освен прочутия му роман "Портретът на Дориан Грей", сред предложенията на Ciela.com ще намерите негови приказки и детска литература, поеми, сборници със стихотворения и афоризми. Уайлд е бил известен със своята духовитост и чувство за хумор, които със сигурност ще откриете в книгите, събрали негови крилати фрази и афоризми.

В сайта можете да поръчате и книги за деца, в които са публикувани негови приказки. Има и сборни издания, в които са подбрани някои от най-обичаните му приказки.

В сайта има няколко предложения за подобни книги, с които можете да зарадвате децата вкъщи. В каталога на Сиела ще откриете и пиеси от Оскар Уайлд като "Саломе". Ирландският писател има издадени девет комедийни пиеси, като сред най-популярните са "Идеалният мъж" и "Колко е важно да бъдеш сериозен".

Възползвайте се от атрактивните цени и условия за поръчка и купете желаните от вас заглавия още сега. Само с няколко бързи клика ще имате поръчани едни от най-забележителните литературни творби в света, а след няколко дни ще бъдат доставени на посочен от вас адрес. Не губете време, разгледайте предложенията на Ciela.com и допълнете домашната си библиотека с вълнуващи четива!

Кои са най-известните творби на Оскар Уайлд

  •       "Портретът на Дориан Грей";
  •       "Колко е важно да бъдеш сериозен";
  •       "Идеалният мъж";
  •       Сборник с приказки "Щастливият принц и други истории";
  •       "Къщата на наровете";
  •       "Приказки и поеми в проза";
  •       "Славеят и розата";
  •       "Рибарят и неговата душа";
  •       „Кентървилският призрак".

 

Свързани продукти
Портретът на Дориан Грей
Оскар Уайлд
Фама+
рейтинг:
1%
24,00 лв.
De Profundis - Глас от бездната
Оскар Уайлд
Персей
рейтинг:
1%
13,99 лв.
Афоризми - Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
Кибеа
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Щастливия принц
Оскар Уайлд
Пан
рейтинг:
1%
4,90 лв.
Приказки - Кентървилският призрак
Оскар Уайлд
Труд
рейтинг:
1%
11,99 лв.