Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Последните войводи

В книгата подробно са разгледани житейските перипетии на двама войводи на разбойнически чети от периода 1924–1925 година, оказали огромно влияние на обществения живот в своите региони, и обърнали или прекършили не една човешка съдба. Стараейки се да игнорира както напластяваните митове, така и изкривяванията в мемоарите на техните съвременници, писани в периода на социализма, авторът възстановява образите и битието на Митю Ганев и Апостол Курдоолу.



Е-книга

Разбойниците. Те се раждат като всички, живеят живота на обикновените хора, но в даден момент събитията в държавата и обществото вадят нещо отвътре в тях и… става една. Страшни или наивни, жестоки или човечни, жадни за слава или пари, грозни или красиви, безпощадни или скромни, гуляйджии или женкари, те са оставили дълбока следа в историята. И с годините тя не се губи, напротив – обраства с градски легенди и дори историците да неглижират ролята им в събитията, народът не ги забравя.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Последните войводи
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 

За Автора

Андрея Илиев -

Андрея Илиев е автор както на исторически изследвания, така и на художествена литература. Написал е над 100 разказа и 20 книги и е носител на награди за криминална литература, за хумор и за фантастика.

Сред най-известните му творби са романите „Лошо момче“ и „Когато ангелите подивеят“.

От интереса му към историята са се родили изследванията „Непознатият Никола Гешев“, „Никола Гешев срещу Черните ангели“, както и романът „По дирите на Никола Гешев“. Андрея Илиев е автор също на „Стрелата лети“ – за времето на хан Омуртаг, „Защо“ – посветен на боевете при Драва през 1945 г., и базирания на прабългарската митология „Реваншът на Тангра“.

„Сбогом, Агата Кристи“ пък е една история, градяща връзка между изчезването на великата писателка за 11 дни през декември 1926 г. и атентата в София през 1925-а.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Когато ангелите подивеят
Андрея Илиев
Лексикон
рейтинг:
1%
13,95 лв.
Сбогом, Агата Кристи
Андрея Илиев
Аргус
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Сбогом, Агата Кристи
Андрея Илиев
Лексикон
рейтинг:
1%
13,95 лв.
Лошо момче
Андрея Илиев
Лексикон
рейтинг:
1%
13,95 лв.