Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-21%
Правен режим на публичните предприятия в България Сиела 9789542833901
Прелистете книгата

Правен режим на публичните предприятия в България

Автор: д-р Анастас Георгиев
Издателство: Сиела

Резюме

„Правен режим на публичните предприятия в България“ от д-р Анастас Георгиев


Предмет на изследването са възникването, развитието и правният режим на публичните предприятия, в контекста на тяхната реформа, извършена във връзка с присъединяването на България към европейския валутен механизъм ЕRM-II и Банковия съюз.

Съчинението съдържа пълен коментар на Закона за публичните предприятия и Правилника за прилагането му. Разгледани са относими положения от общото и специално търговско законодателство; актуална съдебна практика и становища на правната теория. Направени са коментари, съпоставки и отграничения от близки правни фигури, както и с отменения правен режим, за да се акцентира върху новите нормативни решения и същността на правната реформа на публичните предприятия.


Повече
Цена

Нормална цена: 17,00 лв.

Наша цена: 13,43 лв.

Автор д-р Анастас Георгиев
Издателство Сиела
ISBN 9789542833901
Година на издаване 2021
Корица мека
Страници 268
Формат 14.3х21
Език български

Трудът има юридическа, управленска и икономическа насоченост. Предназначен е преди всичко към практикуващите юристи: юрисконсулти; адвокати; правни експерти и консултанти, но би могъл да се ползва от стопански ръководители; служители от държавната или общинска администрация, осъществяващи функции по администриране на стопански отношения; органите на местното самоуправление; икономисти и др., които проявяват професионален интерес към правния режим на публичните предприятия в България.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Анастас Георгиев завършва специалност „право“ в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“, където от 1998 г. преподава гражданско и семейно право в катедра „Частноправни науки“. През 2002 г. специализира нестопанско право във Вашингтон и Ню Йорк по програма на USАID. Преподавател е към правната клиника по „семейно и наследствено право“. Има следдипломна квалификация по управление на човешките ресурси към СУ „Св. Климент Охридски“. През периода 2006–2011 г. е регионален директор, заместник изпълнителен директор и и.д. изпълнителен директор на Агенцията по вписванията към министъра на правосъдието. През 2014 г. защитава докторска дисертация на тема: „Стопанска дейност на общината“ с научен ръководител проф. д.ю.н. Георги Стефанов.

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)