Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Присъдата

Не е наличен
Романа пресъздава една забравена история, която разказва за трагизма след загубени каузи на две противоположни идеологии, каузи на две последователни поколения. Една пропусната история от историци и писатели, оживява пред очите на съвременния читател с невероятна динамика на събитията.
Годината е 1945—та. В Нормандия дебакират Английски и американски войски. Западния фронт опира в бреговете на Елба. Съветските армии водят ожесточени боеве в Берлин. Започва битката за Райхстага.
В същото време в нова след деветосептемврийска България партизани полагат основите на Държавна сигурност. Партизански командир напуска органите на сигурността и заминава в родното си село, където основава първата по рода си Комуна, възправяйки се срещу насилствените ТКЗС — та.
Генерал от съветското разузнаване, поверява тайната за сибирските лагери на Трайчо Костов още през април — 1945 г. Дългата ръка на Берия, посяга към София. Безследно изчезва генерал Асен Радев, участник в Септемврийското въстание, интербригадист в Испания, виден съветски разузнавач. В същото време е взривен автомобила на КГБ. Кой извърши покушението над полковник Покровски, офицерът за специални поръчения, изпратен лично от Берия? Каква е съдбата на Фашисткия поручик Кръстев? След загубената кауза, какъв е краят на полковник Дараков, съучастник на Александър Цанков в убийствата през 25— та и настоящ агент на Гешев. Къде е Гешев?
Всичко това ще прочетете в романа на Константин Дончев. Безпристрастно, с дълбок психологизъм, писателят разказва за драматичните съдби на своите герои. Те нямат цветове бели и червени, "ваши" и "наши".
Към трагизма в човешката душа и разочарование от загубената кауза на едните, а след това и на другите, писателят подхожда с еднакъв философски критерий. Осъжда насилието с еднаква сила, без значение от кой то е извършено - бели или червени, "ваши" или "наши".
Присъдата на историята и съдбата е най-жестоката и най-справедливата!
Каква е тя за героите на Константин Дончев, ще видите в динамичния разказ на романа който се чете с притаен дъх
.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Присъдата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Операция SOS
Константин Дончев
СИЕЛА
рейтинг:
1%
8,00 лв.