Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Провери знанията си - Тестови задачи по георграфия и икономика за 6. клас - Булвест 2000 - 2020-2021

Изданието е съобразено с новата програма за предстоящата учебна 2020-2021.

Автори: Елка Илиева, Даниел Христов






Предложените в помагалото Провери знанията си по география и икономика в 6. клас задачи имат за цел да улеснят усвояването на учебния материал и практическото му приложение. Използването на традиционни и съвременни учебно-педагогически методи и похвати изисква творчески елемент в поднасянето, усвояването и оценяването на учебния материал.

Авторите на настоящите задачи са действащи учители. Те са разработили разнообразни по тип задачи, които са подчинени на целите на обучението по география и икономика за 6. клас. Последователността на задачите следва съдържанието на учебника за този клас.

Съдържанието на задачите е разнообразно. Някои от тях проверяват географското знание за географски обекти, тяхното местонахождение в пространството, съответно на картата и на глобуса. Други задачи са свързани с географските закономерности и тяхното проявление. По форма задачите са за допълване, със или без изборни структурирани отговори, задачи със свободен отговор, анализ на географски текст и др. Използвани са интересни илюстрации (фотографии, карти, схеми, таблици и диаграми), на основата на които са разработени различните дейности.

Поставените въпроси, задачи и тестове са с различна степен на трудност и различно предназначение. Това изисква максимално съсредоточаване и прилагане на усвоените географски знания и умения.

След всеки раздел има дидактически тест за измерване и оценка на постиженията на учениците. Проверката на знанията чрез задачи със структуриран и полуструктуриран отговор е надеждно средство за отстраняване на възможни прояви на субективизъм.

Изданието е полезно в работата на учители и на ученици, защото удовлетворява актуалната потребност от съвременно преподаване на география и икономика в българското училище.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Провери знанията си - Тестови задачи по георграфия и икономика за 6. клас - Булвест 2000 - 2020-2021
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Работни листове по български език за 6. клас
Ангел Петров, Мая Падешка, Мариана Балинова
Булвест 2000
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Български език за 7. клас
Ангел Петров, Мая Падешка, Мариана Балинова
Булвест 2000
рейтинг:
1%
24,90 лв.
География и икономика за 6. клас
Румен Пенин, Валентина Стоянова, Тони Трайков, Димитър Желев
Булвест 2000
рейтинг:
1%
24,90 лв.
География и икономика за 7. клас
Румен Пенин, Тони Трайков, Димитър Желев, Валентина Стоянова
Булвест 2000
рейтинг:
20%
24,90 лв.
Книга за учителя по география и икономика за 7. клас
Валентина Стоянова, Румен Пенин, Димитър Желев
Булвест 2000
рейтинг:
1%
5,00 лв.