Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.

Benitorial

Сортирай по
Най-нови
 • Заглавие
 • Цена
 • Език
 • Автор
 • Издателство
Покажи по
48
 • 24
 • 72
Изглед
Издателство: Benitorial Автор: Лив Константин
0,00 лв.
Издателство: Benitorial Автор: Дженифър Макмеън
20,00 лв.
Сортирай по
Най-нови
 • Заглавие
 • Цена
 • Език
 • Автор
 • Издателство
Покажи по
48
 • 24
 • 72
Изглед
Върни се горе

Benitorial - екип от професионалисти, които обичат книгите

Като изключим десетките отдадени на работата си сътрудници, без които издателството въобще нямаше да съществува, зад Benitorial стоим ние двамата – Илияна (Бени) и Йордан (Данчо). Е, и хъскито ни Фрея, която е шефът на шефовете, кучето, което може да накара всекиго да я обикне. Бени е творческото ядро, редакторът, книжният плъх. Данчо е богът на числата, финансистът, човекът, способен да отговори на всяка търговска нужда. Двамата четем много, непрекъснато раждаме нови идеи и се стараем да бъдем в услуга на читателите. Когато не работим… пак работим под някаква форма. Но също така приключенстваме и се стараем да държим очите си отворени за малките неща, които правят мащабния поглед по-радостен и смислен.


Benitorial

Началото на Benitorial наистина щеше да бъде невъзможно без група хора, които без колебание застанаха зад нас, влагайки целия си опит и креативност

Корицата и оформлението на първата ни книга „Удавниците“ (а и на много след нея, намиг) са дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative. Kontur Creative е студио за графичен дизайн, илюстрация и претворяване на всяка идея във визуален материал. В него освен Стоян по наши проекти се трудят още двама неуморни професионалисти – Таня Минчева и Биляна Славкова. И ние сме абсолютни късметлии, задето разполагаме с подкрепата и железните им нерви. Както и огромния им талант.

Габриела Манова пък е първият преводач, който запретна ръкави и се захвана с… все още няма да ви издаваме коя книга, но почакайте само и ще видите. Тя е човек, който така красиво борави с думите (ако не сте прочели стихосбирката ѝ „Навици“, веднага го сторете), че писанията и преводите ѝ се леят като бистра, пълноводна река. Свърза ни съдбата и ако зависи от нас, няма какво да ни раздели.

Петя Димитрова, Йоана Йорданова и Саша Александрова са редакторската и коректорската сила зад първите ни заглавия. Те жертваха свободното си време, за да направят магията си с текста и да проведат безброй консултации на живо и по телефона. Също те четоха неуморно, за да излязат книгите ни възможно най-бързо в най-чист вид.

Петър Спасов, познат още като pepi_master, е човекът, без когото сайтът ни щеше да прилича на безлична бета версия от деветдесетте. И цялата бира на света няма да ни стигне да му се отблагодарим за прекрасната версия от 2021 г., която толкова обичаме!

Благодарим още на Яна Аргиропулос, Любомир Мартинов и Веселена Марчева, Йоана Ванчева, Лъчезар Рачев, Йонко Йонков, Георги Мазнев за подкрепата.

Освен огромното количество работа, което тези хора свършиха, те бяха до нас и в моментите на слабост, на разочарование, на пълно изтощение. На тях се опряхме без да се замислим. Те ни повтаряха, че вярват в нас и с тяхна помощ ще направим нещо прекрасно. Те ни доказаха, че едно от най-ценните неща на света са приятелите, на които можеш безрезервно да разчиташ.

Благодарим ви от цялото си сърце!