Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Реторика

Известният сръбски драматург и писател Бранислав Нушич (1864–1938) е юрист – завършил е право в Белградския университет, и този факт може да се прочете във всяка негова биография. Но може би малцина знаят, че той е и основател на модерната сръбска реторика. Освен че е блестящ оратор и преподавател по реторика, Нушич издава и учебник по реторика - книга, която се нарежда достойно сред най-добрите му съчинения.

„Реторика“ излиза от печат за пръв път през 1934 г., оттогава насам е многократно преиздавана, като и днес е част от литературата, препоръчвана на студентите от техните преподаватели. Изданието излиза за първи път на български език.

В познатия ни брилянтен стил на автора подробно са разгледани правилата и дефинициите на различните реторични категории. Любопитна е систематичната история на ораторството от древността до наши дни, с акцент върху ораторството на южните славяни.

Увлекателно и достъпно написана, с интересни и полезни примери от речите на най-добрите оратори, с практически съвети за това как да се държи реч, така че тя да постигне сигурен успех сред слушателите – това са само част от достойнствата на тази книга.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Реторика
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Автобиография - Бранислав Нушич
Бранислав Нушич
Дамян Яков
рейтинг:
1%
7,60 лв.
Автобиография - Бранислав Нушич
Бранислав Нушич
Пан
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Автобиография - специално издание за ученици
Бранислав Нушич
Изида
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Бранислав Нушич - Автобиография
Бранислав Нушич
Скорпио
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Автобиография - Бранислав Нушич
Бранислав Нушич
Хеликон
рейтинг:
1%
10,95 лв.