Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Робин Худ

Не е наличен
За пръв път на български – романът, който превърна Робин Худ в легенда.

Робин Худ – безстрашният разбойник, който живее в Шеруудската гора заедно с другарите си и ограбва богатите, за да помага на бедните. Каквито и капани да му залагат шерифът на Нотингам, епископът на Херефорд или злият Гай от Гизбърн, той трябва да оцелее, осланяйки се на верните си другари и използвайки не само точните си стрели, но и острия си ум...

Хауърд Пайл е първият писател, който пише роман с главен герой Робин Худ и създава литературния му образ, който след това е пренесен и в киното. На книгата му (като герои и сюжет) се опират всички следващи писатели и кинематографисти, за да разкажат историята на героя, чието име се е превърнало в нарицателно за всеки борец срещу алчността и несправедливостта, защитаващ бедните и слабите. Всъщност на Пайл дължим образа на Робин Худ такъв, какъвто го знаем днес.
Изключително свеж, забавен, с чувство за хумор и нерядко трогващ, неслучайно романът и днес продължава да бъде издаван многократно в цял свят и да бъде приеман с неугасващ интерес от съвременните читатели от всички възрасти.

Епохата на Робин Худ най-вероятно е XII-XIII век, когато норманските завоеватели са завладели Англия и тероризират местното англосаксонско население. Но някои отказват да се подчинят и им се противопоставят с оръжие в ръка, използвайки интелекта и бойните си умения. Поглед отвъд легендата е най-новата и мащабна кинопродукция за героя - филмът на Ридли Скот "Робин Худ" с носителя на "Оскар" Ръсел Кроу.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Робин Худ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Клара Калан
Ричард Б. Райт
Персей
рейтинг:
1%
9,98 лв.
Момчето на англичанина
Гай Вандерхейг
Персей
рейтинг:
1%
9,98 лв.
В несвяст
Радостина Колева
Персей
рейтинг:
1%
3,99 лв.
Духless
Сергей Минаев
Персей
рейтинг:
1%
14,99 лв.
ООО - С ограничена отговорност общество
Михаил Милчев
Персей
рейтинг:
1%
3,99 лв.