Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

С череша се задави косът

Романът проследява развитието на една необикновена близост – между брат и сестра и техните крехки, взаимнопроникващи се светове. Несъзнателна проява на детска ревност и последвалото я разкаяние стават повод за разгръщането на дръзка и психологически сложна история. Сюжетът улавя кадри от техния живот, привидно незначителни диалози, дискретна еротика, за да прерасне фино и ненатрапчиво в дълбок и напрегнат психологически разказ за невъзможната любов на две сродни души.

„С череша се задави косът“ включва повестта „Скептици“ (2013) и нова втора част като нейно продължение в разгърнат романов вариант.

 

За автора

Людмил Тодоров е автор на два сборника с разкази и няколко романа, между които „Шлеп в пустинята“ и „Разглобено лято“. Носител е на националната награда за литература Хр. Г. Данов - 2013. Сценарист и режисьор на филмите „Любовното лято на един льохман“, „Приятелите на Емилия“, „Емигранти“, „Шивачки“ и други.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:С череша се задави косът
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Grammaire progressive du Francais - niveau intermediaire
Одил Тиевназ
Колибри
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Самоличност
Милан Кундера
Колибри
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Проклета въртележка
Филип Джиан
Колибри
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Шлеп в пустинята
Людмил Тодоров
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Смяна на оптиката
Людмил Тодоров
Ентусиаст
рейтинг:
1%
20,00 лв.