Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Счетоводство на предприятието

Не е наличен
В изданието се разглеждат най-важните въпроси на организацията и методологията на счетоводството в предприятията със стопанска дейност. Всички въпроси на счетоводното отчитане основно са подчинени на изискванията на Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО) с изменения и допълнения до 30.04.2009 г.
Последователно са изяснени основни въпроси на текущото счетоводно отчитане по обекти на счетоводството. Използва се система от счетоводни сметки, които са посочени като приложение към изданието. Тази система е разработена по начин да удовлетворява всички изисквания за счетоводно представяне на активите, пасивите, собствения капитал, приходите и разходите.
Активите и пасивите като обекти на отчитане са разгледани в две основни групи – като текущи и като нетекущи. Този подход ще осигури възможност чрез текущото счетоводно отчитане да се подготви счетоводната информация за съставяне на годишните финансови отчети.
Приложен е системен подход и при представяне на основните въпроси на формата и съдържанието на годишните финансови отчети. Разгледани са и въпроси, които се отнасят до междинното финансово отчитане, до оповестяването на свързаните лица, до финансовите отчети по сегменти, както и до анализа на финансовото състояние на предприятието.
Книгата е предназначена за счетоводителите и за бизнес-ръководителите. Тя може да се ползва и от учащите се и от всички други лица, които изучават счетоводството с цел придобиване на професионални знания. Изданието може да се ползва и от всички, които се интересуват от проблемите на счетоводството.
Участието на авторите е съвместно.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Счетоводство на предприятието
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Крилете на заплахата? ПТИЧИЯТ ГРИП
Красимир Мекушинов
ФорКом
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Наръчник за преминаване през ГКПП на РБ
ФорКом
рейтинг:
1%
24,90 лв.
Наръчник за преминаване през граничните контролно-пропускателни пунктове на Република България
Иван Гълъбов
ФорКом
рейтинг:
1%
24,84 лв.
ТОРС (тежък остър респираторен синдром)
Ангел Кунчев
ФорКом
рейтинг:
1%
3,50 лв.
Каса 2006 - 2 комплекта за касов апарат
ФорКом
рейтинг:
1%
14,95 лв.