Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Шест нови теста по английски език за външно оценяване в седми клас по новия изпитен формат 2012 – 2013

Учебното помагало съдържа шест тренировъчни изпитни варианта по английски език, разработени по формата на МОМН за 2012 – 2013 учебна година Те гарантират успешната подготовка за външното оценяване на знанията на учениците в края на 7. клас.



Не е наличен

Тестовите задачи са подходящи за работа в клас, както и за самостоятелна подготовка, тъй като в края на помагалото са включени отговорите на всички задачи. Изпитните варианти могат също така да се използват за индивидуална работа с отделни ученици и като входящи тестове в началото на 8. клас.
Всеки тест съдържа общо 30 тестови задачи, разпределени в три компонента – слушане с разбиране, четене с разбиране и граматика и лексика. Максималният брой точки на упражнението за слушане е 10, на четенето с разбиране – 15 (въпроси 11–15 се оценяват с 1 точка, а въпроси 16–20 – с 2 точки), а на граматиката и лексика – 10.

Слушане с разбиране
Текстовете на упражненията за слушане са дадени в края на сборника. Четат се от преподавател или родител. Преди всеки прочит на учениците се дава време да се запознаят с  въпросите към текста за слушане. Учениците отбелязват верните отговори, след като изслушат всеки текст.

Четене с разбиране
Текстовете за четене са адаптирани от оригинални източници. В някои от тях е възможно да има непознати думи, които обаче не възпрепятстват разбирането и изпълнението на задачата.
Въпросите за четене с разбиране са дадени веднага след текста. Учениците прочитат внимателно текста и въпросите след него. Ограждат верните отговори, като търсят информацията в текста.

Граматика и лексика
Този компонент включва проверка на правилната употреба на граматичните категории и конструкции, както и проверка на лексиката.
Отделните изречения с отговори A/B/C проверяват до каква степен учениците са усвоили граматичния материал, изучаван в 7. клас според програмата на МОМН.
Текстът с пропуснатите думи (Cloze) проверява правилната употреба на лексикалните единици като синоними, близки по значение и звучене думи, специфични фрази и изрази и др. За да се справят успешно с тази задача, учениците първо трябва да прочетат целия текст и да се опитат да схванат общия смисъл без липсващите думи. След това прочитат текста втори път, като избират подходящата дума за местата с пропуски. Докато правят избора си, учениците трябва да внимават за това каква част на речта е търсената дума – съществително, глагол, прилагателно, наречие, – и какви са връзките ѝ със съседните думи. След като вземат решение за правилните отговори, учениците прочитат отново текста, за да се уверят, че е логичен и последователен.

Помагалото осигурява:
За учениците:
Отлична подготовка за външното оценяване по английски език в 7. клас
За учителите:
Възможност за работа над типични грешки и пропуски в знанията.
Прилагане на индивидуален подход в работата с учениците.
За родителите:
Ясна представа за знанията на учениците преди изпита по външно оценяване.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Шест нови теста по английски език за външно оценяване в седми клас по новия изпитен формат 2012 – 2013
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Activities for 8th Grade Chemistry - работна тетрадка по химия на английски език за 8 клас
Магдалена Цавкова, Стефан Манев
Просвета
рейтинг:
1%
4,68 лв.
Христоматия по литература за 11. клас
Инна Пелева, Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Химия и опазване на околната среда за 10. клас - Просвета
Лиляна Боянова, Красимир Николов, Емилия Тодорова, Ивайло Ушагелов
Просвета
рейтинг:
1%
25,33 лв.
Физика и астрономия за 10. клас
Виктор Иванов, Димитър Мърваков, Валери Голев, Мая Гайдарова, Илона Мирчева, Мариета Иванова
Просвета
рейтинг:
1%
20,00 лв.
История и цивилизация за 10. клас
Пламен Павлов, Райна Гаврилова, Веселин Янчев, Любомир Огнянов, Мария Трифонова-Бенова, Мария Босева, Кирил Славчев
Просвета
рейтинг:
1%
33,20 лв.