Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
Специална закрила на работниците и служителите с намалена работоспособност Сиби 978-954-730-854-1

Специална закрила на работниците и служителите с намалена работоспособност

Автор: Нина Гевренова
Издателство: Сиби

Резюме

"Специална закрила на работниците и служителите с намалена работоспособност" изследва правните средства и способи, с чиято помощ държавата преодолява проявите на фактическата неравнопоставеност между работниците и служителите с намалена и пълна работоспособнос и я трансформира в юридическа равнопоставеност. Повече
Цена
16,00 лв.
Свързани продукти
Необходимо съдържание на индивидуалния трудов договор Необходимо съдържание на индивидуалния трудов договор

Нормална цена: 23,00 лв.

Наша цена: 18,40 лв.

Социално подпомагане 2021 Социално подпомагане 2021

Нормална цена: 10,00 лв.

Наша цена: 8,00 лв.

Социално и здравно осигуряване 2021 Социално и здравно осигуряване 2021

Нормална цена: 25,00 лв.

Наша цена: 20,00 лв.

Социално и здравно осигуряване 2020 Социално и здравно осигуряване 2020

Нормална цена: 23,00 лв.

Наша цена: 18,40 лв.

Автор Нина Гевренова
Издателство Сиби
ISBN 978-954-730-854-1
Година на издаване 2013
Корица мека
Страници 296

"Специална закрила на работниците и служителите с намалена работоспособност" изследва проявите на фактическата неравнопоставеност между работниците и служителите с намалена и пълна работоспособност и правните средства и способи, с чиято помощ държавата я преодолява и трансформира в юридическа равнопоставеност. Подробно са анализирани характеристиките, съдържанието и обхватът на специалната закрила, която законодателят предоставя при учредяването, съществуването и прекратяването на техните индивидуални трудови правоотношения. Изследвани са правата и задълженията на работниците и служителите с намалена работоспоспособност и на работодателите в процеса по трудострояване, приспособяване на условията на труд, изполване и разпореждане с остатъчната работна сила, възнагражденията и т.н. Книгата съдържа и разглежда богата практика на ВАС, свързана с медицинската експертиза на намалената работоспособност, законосъобразността и правните последици, които болничните листове и експертните решения на органите на медицинската експертиза предизвикват. В нея се анализира и практиката на ВКС, свързана с правните последици от трудострояването, специфичните субективни права и задължения, специалната закрила при уволнение, нейното преодоляване от страна на работодателя, законосъобразността на прекратяването и т.н.

 


Нина Гевренова е главен асистент в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор по право и адвокат в САК. Автор е на книгата „Правилникът за вътрешния трудов ред“.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)