Facebook Pixel

0800 1 25 25

Безплатно
за цялата страна

Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
Разширено търсене
Любими 0 добавени
0 Кошница 0,00 лв.
080012525
Онлайн книжарница поръчка на нови книги online Интернет книжарница
0 Кошница 0,00 лв.
-20%
Специални разузнавателни средства Сиела 9789542824015

Специални разузнавателни средства

Автор: Пеню Грозев
Издателство: Сиела

Резюме

Специални разузнавателни средства


Пеню Грозев


Бърза и лесна поръчка на книги от онлайн книжарница Ciela.com


Въпреки сериозността на проблема, видно от цитираните извадки от различни закони, в теорията все още липсва изследване на въпроса за неправомерното използване на специални разузнавател нисредства (СРС). Недостатъчна е и съдебната практика. Темата е може би най-важната въобще в материята за СРС и с най-голямо теоретично и практическо значение. Точното очертаване рамките на правомерността, респ. посочване на незаконосъобразността, и съобразяването с тях, ще осмисли работата на всички субекти в тази област. Трудът и усилията на много специалисти би останал безполезен, а направените разходи напразни, ако се окаже, че използването на СРС е било неправомерно. От друга страна, гражданите ще знаят кога, как и защо са били нарушени техните конституционни права. Полезни за практиката ще бъдат и разясненията относно предпоставките и същността на отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани от неправомерно използване на СРС. Настоящата работа не претендира нито за изчерпателност, нито за безспорност на изразените мнения.
Авторът

Повече
Цена

Нормална цена: 15,00 лв.

Наша цена: 12,00 лв.

Свързани продукти
Автор Пеню Грозев
Издателство Сиела
ISBN 9789542824015
Година на издаване 2017
Корица Мека
Страници 204
Формат 13х20
Език български

Настоящото издание представлява актуално изследване на една тема, която тревожи както професионалните юристи, така и гражданското общество в България. Развитието на техниката и ползването ѝ в разследването на престъпления повдига редица юридически и морално-етически въпроси.
Изследването в този труд е аргументирано критическо анализиране на дестващата правна уредба у нас, а в добавка предлага и някои идеи de lege ferenda, което го прави полезно както за практикуващите в сферата на наказателното право и процес юристи, така и за законодателя.


Пеню Грозев е последователно работи като младши съдия, следовател, преподавател по криминалистика, адвокат, а в периода 2014–2017 г. и като експерт в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Автор е на редица лекции в областта на наказателното право: „Разследване на измами“, „Разследване на престъпления по транспорта“, „Изменение на обвинението“, „Гражданският ищец в наказателния процес“, „Документни престъпления“ и др. Съавтор е на учебник по криминалистика, в частта, разглеждаща разследването на безстопанственост. Негови статии, анализиращи използването на СРС са публикувани в редица юридически списания и сайтове.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

За доставките си в България Онлайн книжарница Сиела се доверява на куриерски компании Спиди и Еконт.

Стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв и тази сума остава твърда независимо от наложения платеж, броя, обема и теглото на поръчаните стоки, населеното място на получателя, деня за доставка, както и дали доставката се извършва до офис или до адрес.
ВАЖНО! По време на кампания -50% на книгите на Сиела и DejaBook безплатната доставка в Ciela.com за всички стоки отпада за срока на промоцията!
Доставката до обект Сиела Графа е безплатна.
За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя и теглото на поръчаните продукти.
Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Пеню Грозев последователно работи като младши съдия, следовател, преподавател по криминалистика, адвокат, а в периода 2014–2017 г. и като експерт в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Автор е на редица лекции в областта на наказателното право: „Разследване на измами“, „Разследване на престъпления по транспорта“, „Изменение на обвинението“, „Гражданският ищец в наказателния процес“, „Документни престъпления“ и др. Съавтор е на учебник по криминалистика, в частта, разглеждаща разследването на безстопанственост. Негови статии, анализиращи използването на СРС, са публикувани в редица юридически списания и сайтове. Автор на книгата „Специални разузнавателни средства. Незаконосъобразно използване и прилагане“ (2017) и съавтор на книгата „Българската корупция“ (2018).

Вашата оценка?
(Най-ниско е 1, а най-високото 5)