Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Спортът - постижения, скандали, тайни... /1959-2008/

Не е наличен

По спортните терени с микрофон и бележник

 

1961 Универсиада в София, имената на западните участници - у ген. Филатов, президент на КГБ.

1968 ОЗИ в Гренобъл, случаят „Шранц" и Жури д"Апел с проф. Д. Дражев. В София на фестивала чехите искат от посолството на САЩ съдействие за Пражката пролет. На честването за олимпийците ни от Мексико зам. - председателят на МС ген. И. Михайлов грешно е обявен по Радиото за председател на МС и Радио „Свободна Европа" съобщава за военен преврат у нас. Потрес! И... уволнения.

1970 СП волейбол в София, историческият мач България-ГДР (2:3).

1971 Смъртта на Гунди и Котков сутринта на 30 юни, радиото съобщава за нея в 16 ч., Радио Белград - още в 13 ч., а по Радио Скопие - след 2 дни излъчват траурна песен за тях.

1973 Спартакиада СКДА в Прага, викове „Окупанти!" към военните ни спортисти и към тези от другите четири страни, потушили Пражка пролет "68. 1980 В Москва и без олимпийския бойкот щяхме да сме в петицата, не 3-ти, а 5-и. Спорове във Валутната комисия на Политбюро на ЦК на БКП за кабинковия лифт в Боровец.

1983 Зимна Универсиада в София, „Балкантурист" не дава ратраците си.

1984 МОК изключва Стенмарк и Жирардели за Сараево" 84. СП по ски за журналисти в Парк Сити (САЩ), посещение на олимпийските обекти в Лос Анджелис. За соцстраните, бойкотиращи тези Олимпийски игри, остават турнирите „Дружба".

1985 ЕП по плуване в София, разбиват плочки и бетон - басейнът по-къс.

1986 Френско-испанската връзка за домакинство на Игрите през 1992 г.

1988 ОЗИ в Калгари, заможният българин И. Канев плаща приема за кандидатурата София "94 и тя неуспешна - с некоректни атаки на противниците й в София.

1989 Как се минава Берлинската стена? VII спартакиада СКДА в София, инициатори сме за контакта със СИЗМ (Световен съвет за военен спорт).

1992 ОЗИ в Албервил, бившият СССР е ОНД с олимпийските знаме и химн.

1994 ОЗИ в Лилехамер, ски бегачът Улванг (Hop.) нарича Самаранч „фашист".

1998 ОЗИ в Нагано, последният камикадзе М. Годо с мирно послание към света, мафията „Гуми" приема олимпийското примирие и прекратява „дейността" си за Игрите, купата „Стенли" спира за Нагано "98, златото на Е. Дафовска, на мъжкия слалом - земетресение V степен по Рихтер на 80 км. В Сеул мачовете от Световната лига волейбол с Република Корея, редовно в 14 ч. учебна тревога за евентуално нападение от КНДР. СП по волейбол в Япония, музеят за ада в Хирошима.

2001 ЕП волейбол-жени във Варна, почит и към златото ни от София "81.

2004 ОИ в Атина, делегацията ни без председателя на БОК.

2006 ОЗИ в Торино, за кандидатурата София "14 говори... В. Смирнов?!

2007 Призив до БОК, ДАМС и Комисията в НС за форум „Безпокойство за престижа на олимпийския ни спорт", подписан от 19 шефове на спорта в медии, спортни журналисти и двукратните ни олимпийски шампиони.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Спортът - постижения, скандали, тайни... /1959-2008/
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Между апокалипсиса и ада. Кой уби Поли Пантев?
Бойко Беленски
Сатори Ко
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Похищение
Бойко Беленски
Сатори Ко
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Джобна енциклопедия на обичта
Ангелина Дичева
Сатори Ко
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Неразбраните
Божидара Цекова
Сатори Ко
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Слуги на мрака
Радослав Младенов
Сатори Ко
рейтинг:
1%
10,00 лв.