Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Иван Костов - Свидетелства за прехода 1989 - 1999

SKU
9789542828402


рейтинг:
73 % of 100
22,00 лв.

Поръчайте онлайн книгата на Иван Костов на ексклузивна цена с отстъпка от 10% само от ciela.com
Иван Костов и издателство Сиела представят мемоарите на българския политик в книгата Свидетелства за прехода 1989 - 1999

В книгата ще откриете свидетелства и истории за икономическата реалност, приватизацията, кризите в правителството през годините, валутния борд и още много информация през погледа на известният политик.

Тегло: 0.630 гр.

Иван Костов е български политик, бивш министър-председател на България в периода 1997–2001 г.
Лидер е на Съюза на демократичните сили (СДС) от 1994 до 2001 г. и на Демократи за силна България (ДСБ) от 2004 до 2013 г.
Народен представител е в 7-ото Велико народно събрание и в 36-ото, 37-ото, 38-ото, 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание.

Бърза и лесна поръчка от Онлайн книжарница Сиела.
Безплатна доставка за поръчки над 40 лв в рамките на България.



Драматичното десетилетие на прехода през погледа на държавника, реформатора, строителя на съвременна България Иван Костов – самото това прави тази книга изключително важен исторически документ, който със сигурност ще възбуди (или възобнови) обществения дебат около личността на големия политик. Само че в центъра на неговите мемоари стои не той самият, а страната ни – борбата за нейното демократизиране, модернизиране и европеизиране. И тъкмо тази – както ще се увери читателят – тежка, мъчителна борба е онова, което все още не е достатъчно (и достатъчно честно) осветлено за българското национално съзнание. А личното свидетелство на Иван Костов е от неоценима важност за това осветляване.

Началото на усилията – в една собствено фалирала към началото на 1990 г. държава, разногласията вътре в СДС (на „перестройчици“, реставратори носталгици и същински реформатори), непрекъснатата съпротива на бившите комунисти: всичко това – концентрирано в лица и събития, които помним, но за които все още трудно се ориентираме – е изложено с невероятна откровеност, непреборима обоснованост (и понякога безпощадна критичност и самокритичност) от големия държавник. След това – периодът на Виденовата криза и вече личното лидерство в процесите по нейното разрешаване от страна на Костов – трудните реформи, драматичните събития около войната в Югославия, решителният отказ да дадем небето си на Русия, осигуряването на бъдещето ни в ЕС и НАТО. Всичко това е разказано от автора на тези мемоари без самоизтъкване, но и без да са оставени без отговор нито една инсинуация и клевета, които и до днес следват министър-председателя (1997-2001 г.), оставил най-дълбоката диря в най-новата ни история.

Проф. Калин Янакиев



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Иван Костов - Свидетелства за прехода 1989 - 1999
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Е-книга
Е-книга Иван Костов - Свидетелства за прехода 1989 - 1999
Иван Костов
Сиела
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Иван Костов - Политиката отвътре
Иван Костов
Сиела
рейтинг:
80%
35,00 лв.
Е-книга
Е-книга Иван Костов Политиката отвътре
Иван Костов
Сиела
рейтинг:
1%
19,00 лв.